× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

346 μαθητές της Λέσβου και της Λήμνου μαθαίνουν...Οικονομικά

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής «1,2,3…Οικονομία», για παιδιά ηλικίας 9 - 12 ετών, στα σχολεία του Νομού Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/5/2022

346 μαθητές της Λέσβου και της Λήμνου μαθαίνουν...Οικονομικά

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση την Κοινωνικής Συνοχής στο Νησιωτικό χώρο, όπως έχουν τεθεί σε εφαρμογή από για το έτος 2022, εκκίνησε σήμερα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμού την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και τίτλο «1,2,3…Οικονομία», για παιδιά ηλικίας 9 - 12 ετών, σε σχολεία της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί έργο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του οποίου πρόεδρος και ιδρυτής είναι ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Νικόλαος Φίλιππας, ο οποίος προΐσταται και της παρουσίασης αυτού σε συνεργασία με ομάδα ερευνητών.

Στόχος του προγράμματος τίθεται η Χρηματοοικονομική εκπαίδευση και Ενδυνάμωση των μαθητών ηλικίας 9 - 12 χρόνων, μέσω της εξοικείωσης με βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες και το βιβλίο του Οργανισμού με τη σχετική θεματική και τίτλο «Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα!».

Στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου και την Διευθύντρια κα Στρατάκη ανταποκρίθηκαν σχολεία τόσο από τις πρωτεύουσες των νησιών, όσο και από την περιφέρεια αυτών. Ειδικότερα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 13 Δημοτικά σχολεία των νήσων Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και θα συμμετέχουν συνολικά 346 μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα από τα σχολεία της Λέσβου, θα συμμετέχουν, από την περιφέρεια, τα Δημοτικά σχολεία Μεγαλοχωρίου, Πηγής, Αγιάσου, Παπάδου και Πέτρας, ενώ από τα σχολεία της Μυτιλήνης, το 2ο, 4ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο Βαρειάς, με τη συμμετοχή 256 παιδιών.

Στο νησί της Λήμνου το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και στο Δημοτικό Σχολείο Μούδρου, με τη συμμετοχή συνολικά 87 παιδιών. Ενώ στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στους 3 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης: «Η κοινωνική συνοχή, η μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και η ενδυνάμωση των νησιωτικών πληθυσμών αποτελεί βασικούς τομείς άσκησης πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Το πρόγραμμα του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού όπως και δράσεις που θα εκκινήσουν το προσεχές διάστημα έρχονται να θεραπεύσουν αυτά τα ζητήματα με παρεμβάσεις για τη στήριξη της γονεϊκότητας, το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή των νησιών μας.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Έξι Λέσβιοι αγωνιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του `44

Ανακοίνωση του Παραρτήματος Λέσβου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά και τη θυσία των 200 αγωνιστών της αντίστασης το 1944