× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΚΚΕ κατά Γιάννη Μπουρνού

Για τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στο free press περιοδικό ΠΛΑΤΕΙΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/7/2019

ΚΚΕ κατά Γιάννη Μπουρνού

Κριτική στα όσα δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς σε συνέντευξη του στο περιοδικό ΠΛΑΤΕΙΑ που εκδίδει το «Ν» ασκεί με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

«Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Πλατεία» ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ονομάτισε σύγχρονη αριστερά του 21ου αιώνα την αριστερά «του επαναστατικού ρεαλισμού», που έχει «καινοτόμες ιδέες και ρήξεις» και που «δίνει παραδείγματα με την καθημερινή της δράση». Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν σε όλους τους αριστερούς και τους δημοκράτες τι ακριβώς εννοούν ο κ. Μπουρνούς, οι συνυποψήφιοί του, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρονται σε αυτές τις έννοιες.

Είναι η «αριστερά» που, προφανώς, στο όνομα του «επαναστατικού ρεαλισμού» δεν έσκισε τα μνημόνια, όπως υποσχόταν, αλλά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο που επικύρωσε και τα δύο προηγούμενα και συνεχίζει να έχει σε ισχύ πάνω από 700 μνημονιακούς νόμους, χωρίς να υπόσχεται πως θα ακυρώσει έστω και έναν από αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι η «αριστερά» που, προφανώς, υλοποιεί «καινοτόμες ιδέες» αυξάνοντας τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ξεπουλώντας ό,τι απολύτως χρήσιμο έχει απομείνει στο ελληνικό δημόσιο (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ) και δρομολογεί ρήξεις με τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους, για παράδειγμα κόβοντας το ΕΚΑΣ και καταργώντας το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης για τον κατώτατο μισθό.

Οσο για τα παραδείγματα στην καθημερινή της δράση υπήρξαν άφθονα:
Από την υπογραφή όλων των αποφάσεων του ΝΑΤΟ και την υλοποίησή τους, πρώτη αυτή από όλες τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών του, μέχρι τον εναγκαλισμό με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και τους εγκληματίες ηγέτες του Ισραήλ.

Από τη συνεύρεση σε μια σειρά επετείους με τους ναζιστές εγκληματίες χρυσαυγίτες βουλευτές μέχρι την παράταση της δίκης της Χρυσής Αυγής σε χρονική διάρκεια τέσσερεις φορές, τουλάχιστον, μεγαλύτερη από το χρόνο που κράτησε η δίκη των ναζιστών εγκληματιών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Νυρεμβέργη.
Από τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας και στα άλλα νησιά του Αιγαίου και τη λειτουργία άθλιων, κυριολεκτικά απάνθρωπων, Hot Spots, μέχρι την κατάργηση του εκπτωτικού ΦΠΑ στα νησιά και την απαράδεκτη σύνδεσή του με το μεταναστευτικό για τα πέντε νησιά (μαζί και τη Λέσβο) που φιλοξενούν μετανάστες.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί όλους όσοι αισθάνονται ακόμα αριστεροί, όλους όσοι σέβονται τις διαχρονικές της αξίες να γυρίσουν την πλάτη στη ΣΥΡΙΖαίικη «δήθεν» αριστερά, στήριγμα του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων της διεθνούς και ελληνικής πλουτοκρατίας και να στηρίξουν στην κάλπη της 7ης Ιουλίου το ΚΚΕ, το Κόμμα που κρατάει ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς και θα αποτελέσει στήριγμα και δύναμη όλου του λαού την επόμενη μέρα, όταν θα αρχίσει πάλι να εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική, όποια σύνθεση και αν έχει η επόμενη κυβέρνηση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ