× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πυρά» Πάλλη κατά Μητσοτάκη

Για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/7/2019

«Πυρά» Πάλλη κατά Μητσοτάκη

Κριτική ασκεί ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με το ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης στα όσα είπε ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στη Σάμο.

Ο κ. Πάλλης επισημαίνει ότι «δεν χρειάζεται να περιμένουμε την απάντηση της ΝΟΔΕ και των υποψηφίων βουλευτών της, στα δημόσια ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με τη χθεσινή ανακοίνωση. Απάντησε, ή καλύτερα δεν απάντησε, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από τη Σάμο:
«Οι πολιτικές της νησιωτικότητας», είπε, «δεν εξαντλούνται μόνο στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. ή στα μεταφορικά ισοδύναμα. Είναι πολιτικές που έχουν ακόμη μεγαλύτερο εύρος και πλάτος, αφορούν την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία. Και βεβαίως αφορούν την ψηφιακή μας πολιτική, η οποία σπάει με αυτόν τον τρόπο το φράγμα της απομόνωσης των νησιών, και ειδικά των μικρών νησιών.»
Τι μας λέει εδώ ο κ. Μητσοτάκης; Πως δεν τον ενδιαφέρουν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ και τα μεταφορικό ισοδύναμο, από την στιγμή «που η νησιωτικότητα δεν εξαντλείται σε αυτά». Κουβέντα για το ειδικό αναπτυξιακό και για την μεταφορά πόρων από την ηπειρωτική χώρα στα νησιά μας, που ήδη γίνονται πράξη, και αοριστολογίες για την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία και την ψηφιακή πολιτική, υπουργείο για την οποία συστήθηκε μόλις το 2016, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με σχέδιο και μεθοδικότητα, καταφέραμε όλοι μαζί, σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, τους κοινωνικούς και οικονομικούς της φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική υποστήριξης της ανάπτυξης (και των κοινωνικών υπηρεσιών) των νησιών. Αυτή η πολιτική έχει αρχίσει να έχει έμπρακτα αποτελέσματα.
Τώρα οι νησιώτες έχουν να διαλέξουν: Θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία ή θα πάμε πάλι πίσω, όταν τα νησιά μας ήταν οι φτωχοί συγγενείς της ελληνικής επικράτειας»;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ