× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Λήμνο περιόδευσε ο Γιάννης Μπουρνούς

Πανεπιστήμιο και τουριστική ανάπτυξη στο επίκεντρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/5/2022

Στη Λήμνο περιόδευσε ο Γιάννης Μπουρνούς

Τριήμερη περιοδεία στη Λήμνο πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και με τον Πρόεδρο του Τμήματος, κ. Κωνσταντίνο Γκατζιώνη.

Οι φοιτητές εξέφρασαν την αγωνία τους για την μη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος, γεγονός που ο Γιάννης Μπουρνούς δεσμεύτηκε να ξαναφέρει στη Βουλή, όπως είχε πράξει και παλιότερα. Συζητήθηκε ακόμη το υψηλό κόστος μεταφορών από/προς το νησί, καθώς και τα επιπλέον προβλήματα που προκαλεί η διακοπή της σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Λήμνου-Λέσβου κατά τους θερινούς μήνες.

Αιτούμενο για το πανεπιστημιακό τμήμα της Λήμνου παραμένει και η αναβάθμιση της συνεργασίας του τμήματος με την τοπική κοινωνία και της στήριξής του από τις τοπικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε ακόμη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Αδαμάντιο Φαρμάκη, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, κ. Στέλιο Μάντζαρη, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στάθηκαν ιδιαίτερα στην αδήλωτη εργασία, καθώς και στην απουσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από το νησί, που αφήνει περιθώριο για καταπάτηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σ. Μάντζαρης, ενημέρωσε το Γ.Μπουρνού για τα δεδομένα και τις προσδοκίες των επαγγελματιών του τουρισμού για τη φετινή σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε, τέλος, με τον Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτρη Μαρινάκη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής την τρέχουσα περίοδο, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου Προστασίας Περιβαλλοντικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, «Ανεμόεσσα», κ. Θανάση Λαγόπουλο, ο οποίος παρουσίασε στον Βουλευτή τις διάφορες πτυχές δράσης του ομίλου, με έμφαση στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα και την προστασία του περιβάλλοντος της Λήμνου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενημερώνοντάς τους για τις εκλογές της 15ης Μαϊου για Κεντρική Επιτροπή και Πρόεδρο του κόμματος και καλώντας σε μαζική συμμετοχή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων της Λήμνου, για να σταλεί ηχηρό το μήνυμα της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής στη χώρα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ