× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νοσηλευτές: Οι ήρωες των νοσοκομείων στη μάχη για την υγεία των πολιτών

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του νοσηλευτή διοργάνωσε την Πέμπτή ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/5/2022

Νοσηλευτές: Οι ήρωες των νοσοκομείων στη μάχη για την υγεία των πολιτών

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι  ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βοστάνειου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης, στην οποία παραβρέθηκαν εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, στελέχη της διοίκησης αλλά και ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η νοσηλευτική αποτελεί επιστήμη και λειτούργημα, σημείωσε ο κος Καμπούρης, σημειώνοντας ότι η στήριξη των ασθενών να προσπεράσουν την ασθένεια είναι μία διαδικασία επίπονη η οποία απαιτεί κατάρτιση, ανθρώπινη ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Εσείς οι νοσηλευτές, πρόσθεσε είστε από τους πιο αφοσιωμένους υπαλλήλους στο χώρο των νοσοκομείων και αποτελείται σημαντικό πυλώνα στήριξης στο χώρο της υγείας».

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η Ευαγγελία Χαλτσωτάκη  διευθύνουσα των νοσηλευτικών υπηρεσιών του Βοστάνειου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η νοσηλευτική στις μέρες τροποποιήθηκε, μετουσιώθηκε και προσαρμόσθηκε στα δεδομένα της εποχής μας. Η άσκηση της νοσηλευτικής στις μέρες μας απαιτεί γνώσεις και εξειδίκευση ενώ θεμελιώδης  ανάγκη είναι η ύπαρξη επαγγελματισμού. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν έναν σωστό επαγγελματία υγείας δεν είναι μόνο το φιλότιμο, θα πρέπει να είναι η ακεραιότητα, η αξιοπιστία, η συστηματικότητα και κυρίως η διάθεση για αυτοβελτίωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ρόλο του νοσηλευτή και  στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέσα από την συνεχή ενασχόλησή με ανθρώπους που είναι ασθενείς και αντιμετωπίζουν προβλλήματα υγείας, ορισμένες φορές σοβαρά, περιέγραψαν με γλαφυρότητα τρεις εργαζόμενοι νοσηλευτές. Η νοσηλεύτρια  ΠΕ  Ειρήνη Κοντοπού, η νοσηλεύτρια  Βούλα Τρίχου από το γραφείο λοιμώξεων και ο νοσηλευτής ΜΕΘ Γιώργος Πιτσώνης.

Οι τρεις νοσηλευτές μέσα από τις εμπειρίες τους, τον καθημερινό αγώνα τους και τα βιώματά τους, προσπάθησαν να μεταφέρουν σε όσους παρακολουθούσαν την εκδήλωση την πραγματική έννοια του νοσηλευτή και το ρόλο του για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου Ξενοφώντας Αυγερινός, που είναι και ο ίδιος νοσηλευτής, αναφέρθηκε στην έλλειψη ανταπόκρισης της πολιτείας στα αιτήματα του νοσηλευτικού κόσμου, ο οποίος όπως σημείωσε βγαίνει νικητής, μετά από μία διετή ταλαιπωρία και μάχη με τον covid19. «Δυστυχώς η κυβέρνηση που κλείνει τρία χρόνια διακυβέρνησης, τα μόνα που αφήνει ως παρακαταθήκη στους νοσηλευτές είναι το χειροκρότημα της συζύγου του Πρωθυπουργού και το δάκρυ του Υπουργού Υγείας τον Ιανουάριο του 2021. Όταν όμως τέθηκαν οικονομικά αιτήματα τότε κανείς δεν θέλησε επί της ουσίας να απαντήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αναγκαιότητα και την σημαντική προσφορά των νοσηλευτών, μίλησε εκ μέρους των γιατρών του νοσοκομείου ο Παθολόγος Χρήστος Σταυρέλλης.

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από την εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έγινε θεσμός η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Μυτιλήνης

Έρχεται το «Lesvos Brevet Ελιά και Πεύκο 2024» το Σάββατο 25 Μαΐου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Μια σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Γιατροί της Λέσβου ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Δηλώνουν αντίθετοι στην συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό το έγκλημα
ΥΓΕΙΑ

Ο υφυπουργός Υγείας στη Δυτική Λέσβο

Για την εκδήλωση Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δώρα από τους Δικαστικούς Υπαλλήλους στο Γηροκομείο Μυτιλήνης

Με χαμόγελα και ευχές τους υποδέχτηκαν οι ηλικιωμένοι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φως στην περιοχή Κερασιάς της Βόρειας Εύβοιας

Από τις ανασκαφές που πραγματοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατηγορούμενος για βιασμό πέθανε τρεις εβδομάδες πριν το Εφετείο του

Πρόκειται για 74χρονο άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για βιασμό κατ΄εξακολούθηση ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…» ‑ εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πλέκοντας ξερολιθιές – κεντώντας λιθόστρωτα»

Βιωματικό εργαστήριο με Δωρεάν Συμμετοχή στις 25 &26 Μαΐου , στην Ανεμώτια Λέσβου από την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»