× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για την παραλία Μυστεγνών θα νοιαστεί κανείς;

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/7/2019

Για την παραλία Μυστεγνών θα νοιαστεί κανείς;

Στα ανατολικά παράλια του νησιού μας, ίσως είναι από τις πιο όμορφες παραλίες για μπάνιο. Που συνδυάζεται μάλιστα με εξαιρετικό φαγητό, στις παραλιακές ψαροταβέρνες. Άνθρωποι φιλικοί, κουζίνα εκλεκτή, περιβάλλον εξαιρετικό και μια θάλασσα, να την πιείς, κυριολεκτικά στο ποτήρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως από τα πιο διαυγή και καθαρά νερά, με βότσαλο, σε έναν πανέμορφο και προστατευόμενο από τους αγέρηδες όρμο. Αυτή είναι η παραλία των Μυστεγνών. Για πολλά χρόνια, και για όλους αυτούς τους λόγους, την προτιμώ για πολλά χρόνια. Και για κολύμπι στην όμορφη και καθαρή θάλασσα και για νόστιμο και με ποικιλία φαγητό και για τους εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Αλμυρίκια για σκιά στην παραλία, ομπρέλες και ξαπλώστρες δωρεάν, βουτάς στη θάλασσα, δροσίζεσαι και ακριβώς δίπλα οι πεντακάθαρες ταβέρνες και τα καφέ. Και βέβαια, βγαίνοντας από τη θάλασσα, και πριν πας στη ταβέρνα για φαγητό, πρέπει να μπεις και κάτω από τις υπάρχουσες «ντουζιέρες», να ξεπλυθείς από την αλμύρα της θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να μη νοιώθεις ο ίδιος σαν παστή παπαλίνα. Αυτή την παραγγέλνεις για να την φας. Εμ έλα ντε, που το φετινό καλοκαίρι, είσαι υποχρεωμένος να μένεις εσύ ο ίδιος ως παστωμένη παπαλίνα!. Διότι στις ντουζιέρες νερό γιοκ! Μέχρι και σήμερα δεν λειτουργούν, παρά τις απεγνωσμένες παρακλήσεις των επαγγελματιών της περιοχής προς τον (αρμόδιο;) Δήμο της Λέσβου.

Και τώρα, λόγω Κλεισθένη, στον Δήμο Μυτιλήνης. Αλλά ούτε ο «Κλεισθένης» ακούει, ούτε η ΔΕΥΑΛ, ούτε η Τοπική Κοινότητα. Και καλά που βρίσκεται ο φιλότιμος Δημοσθένης (της ταβέρνας), να δώσει μια λύση εκ των ενόντων, αφού ο «Κλεισθένης» βαριακούει. Και ας έφερε το θέμα επανειλημμένα και έγκαιρα η Νίκη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρασε αρκετός καιρός, για να αποφανθούν ότι : «το θέμα έχει δρομολογηθεί από την αρμόδια ΔΕΥΑΛ για να αντικατασταθεί το μοτέρ που στέλνει νερό στις ντουζιέρες. Και αυτά δεν είναι…εύκολα πράγματα» Έτσι απάντησε στην τελευταία έκκληση της Νίκης  ένας αρμόδιος αντιδήμαρχος…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να ελπίσουμε ίσως κατά τον Σεπτέμβρη μήνα, να …τοποθετηθεί το καινούργιο μοτέρ. Αν και, κατά τις προβλέψεις της ΕΜΥ, μέχρι τότε μπορεί να έρθουν τα πρωτοβρόχια, οπότε…τι χρεία έχουμε του νερού στο ντουζ! Την περασμένη Δευτέρα, πήγαμε οικογενειακά και μαζί με δυο φιλικές οικογένειες για να κάνουμε κι εμείς ένα μπάνιο και να φάμε. (Αφού τελειώσαν οι εκλογές και είπαμε κι εμείς να χαλαρώσουμε λίγο). Στην ταβέρνα έτρωγε και μια μεγάλη παρά από Τούρκους τουρίστες (από Κωνσταντινούπολη), και το απολάμβαναν κυριολεκτικό.

Είχαν βγεί από τη θάλασσα και έτρωγαν πλουσιοπάροχα. Τους καλωσορίσαμε κιόλας και τους κεράσαμε κι εμείς ένα καραφάκι (Να μη μας πουν και αφιλόξενους!). Και μας αντικέρασαν κι αυτοί, οπότε κάναμε και μια κουβέντα μαζί τους.

Πολύ χαρούμενοι και ευχαριστημένοι ένοιωθαν. Και είχε φροντίσει ο Δημοσθένης να ξεπλυθούν από την αρμύρα της θάλασσας, αφού συνέδεσε τη βρύση της ταβέρνας του, με ένα μακρύ λάστιχο και έτσι στήθηκε ένα αυτοσχέδιο ντουζ. Χαμογέλασαν με συγκατάβαση για την «προσφορά» αυτή και μας αποχαιρέτησαν με καλοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά φεύγοντας, κοιτούσαν προς τις δύο στεγνές από νερό ντουζιέρες του Δήμου. Θα φροντίσει άραγε ο «Κλεισθένης» ή τη λύση θα τη δίνει ο …Δημοσθένης, μέχρι (κατά Σεπτέμβρη μήνα ;) να έρθει το μοτέρ;

Άντε να δούμε αν θα ξαναγίνουμε ρεζίλι. Σε ρωμιούς και τούρκους…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Γενοκτονίες

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο «προαγωγός» υγείας και οι «εκδιδόμενοι» εργαστηριακοί ιατροί

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία-Συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γυρεύεις εσύ, μια Μανιάτισσα, στο Βόρειο Αιγαίο;

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ, εκπαιδευτικός μέλος Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελλείμματα εκπροσώπησης στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, Γιατρός-πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γράφει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 15/5/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γιάννης Συκάς μιλά για την εκπαίδευση στην εκπομπή ΠΕΚ‑τες

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο «Ν» 99 fm
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ορατή ομόφυλη ελληνική οικογένεια

Γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, Διδακτόρισσα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είδαμε Eurovision… εγώ, η Στρατής και το Παναγιωτελ’. Non binary by Lesvos

Γράφει ο Ταξίαρχος ε.α, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, συγγραφέας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΔΩ ΛΗΜΝΟΣ : Κάσπακας, ο δρόμος για τον Αγιο Γιάννη

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ