× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

1200 κιλά συνθετικών ναρκωτικών «αγγίζουν» τη Λέσβο

Μέλος κυκλώματος διακίνησης ο συνιδιοκτήτης καραβιού στη γραμμή Μυτιλήνη - Αϊβαλί

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 8/2/2019

1200 κιλά συνθετικών ναρκωτικών «αγγίζουν» τη Λέσβο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι διωκτικές αρχές στη Λέσβο και όχι μόνο, από τη σύλληψη στη Φώκαια κυκλώματος διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών. Η υπόθεση άγγιξε τη Λέσβο γιατί μεταξύ των συλληφθέντων ήταν συνιδιοκτήτης σκάφους που εκτελούσε έως και τη σύλληψη δρομολόγια στη γραμμή Μυτιλήνη - Αϊβαλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για άτομο πολύ γνωστό στη Λέσβο, μέλος οικογένειας που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια μονοπωλούσε την ακτοπλοϊκή γραμμή που συνέδεε τη Μυτιλήνη με την απέναντι ακτή. Και ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε αποχωρήσει από την οικογενειακή επιχείρηση δρομολογώντας άλλο πλοίο στη γραμμή. Αυτό το πλοίο ανήκε στον ίδιο και σε συνεταίρο του ο οποίος επίσης εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο εν λόγω μαζί με άλλους συνεργάτες μεταξύ των οποίων και ανώτερος αξιωματικός που υπηρέτησε ως διοικητής της Στρατοχωροφυλακής στην περιοχή του Καρσίγιακα (Κορδελιό) της Σμύρνης, συνολικά 16 άτομα συνελήφθησαν στις 16 του περασμένου Ιανουαρίου στη Φώκαια. Σε σπίτι στο οποίο βρέθηκαν 1.200 κιλά συνθετικών ναρκωτικών. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται τέσσερις αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων τριών Συρίων, οι οποίοι ισχυρίσθηκαν ότι είχαν προσληφθεί για την εκφόρτωση και φόρτωση της αποστολής και αγνοούσαν το περιεχόμενο του φορτίου που μετέφεραν. Επίσης αναζητείται ένας άγνωστος αλλοδαπός που ρύθμιζε τη μεταφορά των ναρκωτικών. Ενώ ως επικεφαλής του κυκλώματος θεωρείτε ο συνεργάτης του Αϊβαλιώτη, συνεταίρος στη γραμμή Μυτιλήνη – Αιβαλί. Ο οποίος μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε μετονομάσει το πλοίο στο όνομα των δυο τους!

Πώς περνούσαν
Πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά είχαν εισαχθεί στην Τουρκία από την Ευρώπη όπου και παράγονται. Προορισμός τους ήταν η φτωχή ανατολική και κυρίως η νοτιανατολική Τουρκία και σύμφωνα με υπολογισμούς η αξία τους με τιμές τουρκικής αγοράς έφτανε τα 15 περίπου εκατομμύρια ευρώ! Μαζί με τα ναρκωτικά βρέθηκε και οπλισμός αποτελούμενος από πολεμικά τουφέκια, κυρίως τουφέκια σκόπευσης και με νυχτερινές διόπτρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τουρκική πλευράς όπως ήταν αναμενόμενο κατασχέθηκε αμέσως το πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη - Αϊβαλί το οποίο και παραμένει φρουρούμενο στο λιμάνι της αντικρινής πόλης.

Από Ελληνικής τώρα πλευράς, οι έγκυρες πληροφορίες του «Ν» αναφέρουν ότι βρισκόταν επί μήνες σε εξέλιξη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς περνούσαν στην Τουρκία οι ναρκωτικές αυτές ουσίες προέλευσης κυρίως Δανίας! Η Ελληνική πλευρά αναφέρει ότι κυρίως έφτασαν στην περιοχή μέσω του ¨Έβρου.

Η Τουρκική τώρα πλευρά έχει διαρρεύσει ότι οι ουσίες περνούσαν στην Τουρκία σε αμπάρια παλιών πλοίων από χώρες της Μεσογείου που έφταναν στα διαλυτήρια πλοίων του Αλή Αγά, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από τη Φώκαια, όπου και ήταν το κέντρο της συγκέντρωσης τους και της διανομής τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη ανηλίκου στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Τραυμάτισε με σιδερογροθιά έναν 23χρονο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες με τον Γιάννη Ζαφειρίου, παραχώρησαν συνέντευξη η Ζήνα Κακναβάτου γενική ιατρός-Διευθύντρια του ΕΣΥ και η Γιάννα Χωριανοπούλου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη Μυτιλήνη

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 28 και 29 Ιουνίου 2024
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εκλογές στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Ενωτικής Κίνησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Διαχρονικός αγώνας για τους Αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αφορμή την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στα χωριά της Γέρας

Μια αξιόλογη δράση διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, το Μουσείο φυσικής ιστορίας, το Μουσείο Βρανά και ο Παγγεραγωγικός Σύλλογος
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και λοιπών ταμείων

Από 15 έως τις 19 Μαίου σε Μυτιλήνη και χωριά της Λέσβου