× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δημοτική ιματιοθήκη» από το Δήμο Λέσβου

Αναστασία Αντωνέλλη: «Όχι στις πονηρές Αντουανέτες»

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 25/1/2019

«Δημοτική ιματιοθήκη» από το Δήμο Λέσβου

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου η λειτουργία μιας νέας δομής, η Δημοτική Ιματιοθήκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λειτουργία αυτής της νέας δομής απευθύνεται σε όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (δικαιούχοι ΚΕΑ, Κοινωνικού παντοπωλείου κ.λ.π.) τους οποίους θα συνδράμει συγκροτημένα και οργανωμένα με είδη ρουχισμού, υπόδησης και λευκά είδη (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κ.λ.π).
Όλα τα προϊόντα της δομής προέρχονται από δωρεές ιδιωτών ενώ όπως έγινε γνωστό δεν υπάρχει ακόμα επάρκεια σε λευκά είδη (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κ.λ.π). Όσοι όμως θέλουν να συνδράμουν μπορούν να παραδίδουν τα εν λόγω είδη στα γραφεία του Οργανισμού, Αγίας Ειρήνης 10, στη Μυτιλήνη.

Η Δημοτική μας Ιματιοθήκη βρίσκεται σε ανεξάρτητο χώρο εφαπτόμενο στον νέο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου, Οδυσσέως 2 και Ικτίνου και λειτουργεί τις ίδιες μέρες με το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δευτέρα και Τρίτη από ώρα 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.. Οι ενδιαφερόμενοι - ωφελούμενοι πρέπει απαραίτητα πριν την επίσκεψη τους στις δομές αυτές να λαμβάνουν το ανάλογο παραστατικό εντολής προμήθειας (εφ όσον τηρούν τις προϋποθέσεις) από την κ. Τσουκαρέλλη Καλλιόπη, στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου.

Δήλωση Α. Αντωνέλλη
«Η νέα μας δομή της Δημοτικής Ιματιοθήκης έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες 11 Δημοτικές δομές αντιμετώπισης της φτώχιας που έχουμε δημιουργήσει, (του Κοινωνικού Ιατρείου, Οδοντιατρείου, Φαρμακείου, Παντοπωλείου, Φροντιστηρίου, Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα εξυπηρέτησης Ρομά, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών, Ξενώνα για γυναίκες και παιδιά ευάλωτων ομάδων, Τράπεζα εργασίας, υλοποίησης ΤΕΒΑ), προκειμένου να μεγαλώσουμε το Δημοτικό δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί το καταφέρνουμε. Θα είμαστε όμως χαρούμενοι, όταν θα έρθει η ώρα που θα εκλείψουν οι λόγοι της ύπαρξης τους.
Μέχρι τότε, η φαντασία μας θα δουλεύει και μαζί με εργαζόμενους και πολίτες θα μεγαλώνουμε την Δημοτική αγκαλιά πρόνοιας με πράξεις - έργα, αφήνοντας τα «κούφια» λόγια συμπάθειας προς τα θύματα της φτώχιας, τις μεγαλόστομες διαπιστώσεις και τις σκόπιμες προσπάθειες υποβάθμισης του έργου μας, στις κάθε λογής… πονηρές Αντουανέτες της εποχής που άρχισαν να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ