× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο λιμάνι, πάνω από 30 κιλά χασίς σε 12 μήνες!

«Κουδούνι κινδύνου» από τις διωκτικές αρχές: «μεγάλος αριμός νέων χρηστών. Μεταξύ τους και πολλά παιδιά»

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 26/1/2019

Στο λιμάνι, πάνω από 30 κιλά χασίς σε 12 μήνες!

Μεγάλη αύξηση της χρήσης ουσιών σε όλο το νησί αποδεικνύει η ολοένα και αυξανόμενη ποσότητα που μπλοκάρεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σε όλη τη διάρκεια του 2018, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν 28 κιλά χασίς που έφερναν με το πλοίο της γραμμής Έλληνες και ξένοι που ζουν στη Λέσβο ή στην άλλη Ελλάδα. Στην παραπάνω ποσότητα ας προστεθούν και άλλες τρεις συσκευασίες με συνολικά 2,65 κιλά χασίς που μετέφερε την περασμένη Τετάρτη μια Σύρια πρόσφυγας και η οποία εντοπίστηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ομολόγησε η εν λόγω γυναίκα, η ποσότητα που ας σημειωθεί ότι όπως είπε δεν ήταν η πρώτη που έφερνε στο νησί από την Αθήνα πάντα με το πλοίο της γραμμής, προορίζονταν για τον καταυλισμό της Μόριας.
Στελέχη του Λιμενικού Σώματος πάντως υποστηρίζουν ότι τα ναρκωτικά που έρχονται στη Λέσβο αυξήθηκαν αφού μεγάλωσε η αγορά στην οποία αναφέρονται, με την ύπαρξη μιας καινούργιας μικροκοινωνίας, αυτής των αιτούντων άσυλο. Νέοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία με ιδιαίτερα προβλήματα και αδιέξοδα που αποτελούν αφορμή να στραφούν στη χρήση ουσιών.

Νέοι, σχεδόν παιδιά…
«Αλλά μόνο το 25% των νέων χρηστών» έλεγε την περασμένη εβδομάδα στο «Ν» πολύπειρο στέλεχος των διωκτικών αρχών «αφορά ξένους που ζουν στο νησί. Η νέα αγορά των ναρκωτικών στη Λέσβο, έχει πελάτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παιδιά. Νέοι άνθρωποι αλλά και παιδιά ακόμα και 12 – 13 ετών».
Νέοι χρήστες και πολλοί από αυτούς ανήλικοι, είναι και πολλοί από αυτούς που εντοπίζονται από τις διωκτικές αρχές.
Ειδικοί στο θέμα θεωρούν μιλώντας στο «Ν» πως πρόκειται για μι κατηγορία νέων που χτυπιέται από την παρατεινόμενη οικονομική κρίση, καθώς και σε μια διάσπαρτη αίσθηση ανεκτικότητας στην παραβατικότητα.
Μεγάλες θεωρούνται και οι ποσότητες ηρωίνης που έχουν εντοπιστεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης και που το2018 έφτασαν τα 600 γραμμάρια.

Δυσανάλογο το έργο της Αστυνομίας
Εδώ ας σημειωθεί ότι οι ποσότητες των ουσιών και οι αριθμοί των διακινητών που εντοπίζονται και συλλαμβάνονται από την Αστυνομία, είναι δυσανάλογες με τις ποσότητες και τους συλληφθέντες από το Λιμενικό. Κι αυτό γιατί και αεροπορικά μπαίνουν στη Λέσβο ποσότητες ουσιών και φυσικά στο λιμάνι δεν εντοπίζεται το σύνολο των ποσοτήτων που έρχονται και διαχέονται σε όλη τη Λέσβο. Μάλιστα όπως προείπαμε, η συλληφθείσα την περασμένη Τετάρτη χαρακτηριστικά ομολόγησε στις αρχές ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έφερε χασίς στη Λέσβο!

Έρχεται σκύλος ανίχνευσης
Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα πως τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εντοπίζουν τις μεγάλες ποσότητες των ουσιών που προναφέραμε χάρη στη διαίσθηση τους που στηρίζεται στην επαγγελματική τους εμπειρία. Αλλά και στο ιδιαίτερο επαγγελματικό μεράκι που αποδεδειγμένα διαθέτουν. Κι αυτό γιατί τους λείπει ένα βασικό υποστηρικτικό εργαλείο που είναι ο σκύλος ανίχνευσης ουσιών.
Μετά τον αδόκητο θάνατο του χειριστή του Παναγιώτη Κυμούρη το 2017, ο σκύλος ανίχνευσης «αποστρατεύτηκε». Έκτοτε η διαδικασία ελέγχου στηρίχθηκε στην εμπειρία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Έως τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας νέος σκύλος ανίχνευσης, θα «υπηρετήσει» στο λιμάνι της Μυτιλήνης συμβάλλοντας τα μέγιστα στην υπεράσπιση της ζωής και της ασφάλειας ιδιαίτερα των νέων πολιτών του νησιού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ