× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πότε θα καθαρίσουν τις παραλίες της Μυτιλήνης;

Απαράδεκτη εικόνα με κλαδιά, φύκια και ξερόχορτα, εμφανίζουν οι ελεύθερες ακτές της πόλης στον παραλιακό δρόμο του αεροδρομίου, λίγες μέρες πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/5/2022

Πότε θα καθαρίσουν τις παραλίες της Μυτιλήνης;

Γεμάτες φύκια, κλαδιά και αγριόχορτα παραμένουν λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της κολυμβητικής περιόδου που είναι η 1η Ιουνίου, οι ελεύθερες παραλίες της Μυτιλήνης κατά μήκος του δρόμου Μυτιλήνης – Αεροδρομίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλλαγή του καιρού και η άνοδο της θερμοκρασίας, έβγαλε φέτος στις παραλίες από πολύ νωρίς, σχεδόν από το Πάσχα, εκατοντάδες συμπολίτες μας οι οποίοι αναζητούν δροσιά και ψυχαγωγία σε παραλίες κοντά στην πόλη.

Ως γνωστόν η ακτογραμμή από το λόφο Ξενία έως το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, αποτελεί δημοφιλή επιλογή των κατοίκων της πόλης, για τις γρήγορες καλοκαιρινές αποδράσεις τους, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαμορφωμένη πλαζ στα σημεία αυτά και γενικά η θάλασσα έχει πολλές πέτρες και φύκια.   

Δυστυχώς αν και τα μπάνια των Μυτιληνιών έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλές εβδομάδες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν έχουν προχωρήσει ακόμη  στις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού των ελεύθερων παραλιών. Έτσι για να βρει κανείς μία αξιοπρεπή παραλία για να χαλαρώσει και να κάνει το μπάνιο του, θα πρέπει να μεταβεί είτε στα Τσαμάκια, τα οποία θα έχουν εισιτήριο σε λίγες είτε σε άλλα παραθαλάσσια καταστήματα οι παραλίες των οποίων είναι πεντακάθαρες, αφού τις φροντίζουν οι ιδιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί πολλά μηνύματα διαμαρτυρίας από πολίτες οι οποίοι αναφέρουν πως κάνουν μπάνιο ανάμεσα σε κλαδιά και αγκάθια στις παραλίες της πόλης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εικόνες  που περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ είναι η αποτύπωση των ακτών της Μυτιλήνης, το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Μαΐου, τη στιγμή που δεκάδες λουόμενοι ανάμεσα σε χόρτα, κλαδιά, σάπια φύκια και ξερά αγκάθια προσπαθούσαν να απλώσουν τις πετσέτες τους και να κολυμπήσουν.

Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζει και η ακτή δίπλα από το γραφικό λιμανάκι της Βαρειάς. Δυστυχώς η δυσοσμία από τα συγκεντρωμένα φύκια στην περιοχή είναι πολύ έντονη ενώ τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά δημιουργούν εικόνα εγκατάλειψης στη βιτρίνα ενός όμορφου οικισμού της Μυτιλήνης.

Εντύπωση δε, προκαλεί το γεγονός ότι το Σάββατο, πραγματοποιούνταν εργασίες κλαδέματος, στην ακτή κοντά σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, εκεί όπου αρκετοί λουόμενοι έκαναν το μπάνιο τους.

Σε επικοινωνία που είχε το «Ν» με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Μυτιλήνης Κώστα Κουνέλλη, την  εβδομάδα που μας πέρασε, έλαβε την απάντηση ότι τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει εργολάβος ή εργολάβοι να καθαρίσουν τις ακτές του αεροδρομίου.

Όπως είπε ο λόγος για τον οποίον η διαδικασία αυτή καθυστερεί είναι επειδή η Οικονομική Υπηρεσία δεν εγκρίνει νωρίτερα τις δαπάνες για τον καθαρισμό των παραλιών αφού η κολυμβητική περίοδος ξεκινά 1η Ιουνίου.

Μάλιστα είπε πως σε περίπτωση που γίνει καθαρισμός των ακτών νωρίς και στη συνέχεια εξαιτίας κάποιας κακοκαιρίας βγουν πάλι φύκια και κλαδιά στις ακτές, δεν υπάρχει δυνατότητα νέων εργασιών αφού δεν αιτιολογούνται οι δαπάνες.

Το σκηνικό αυτό της εγκατάλειψης ωστόσο στον πιο πολυσύχναστο παραλιακό δρόμο του νησιού, με την τουριστική περίοδο να έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 μήνα, αποτελεί μία ιδιαίτερα δυσάρεστη εικόνα τόσο για τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες της πόλης και του νησιού μας.

Ίσως στον προγραμματισμό των Δήμων και του Δήμου Μυτιλήνης ειδικότερα, θα πρέπει να συμπεριληφθεί το στοιχείο της κλιματικής αλλαγής, η οποία φέρνει τα τελευταία χρόνια το καλοκαίρι πολύ νωρίτερα στην περιοχή μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργασίες για τη διαμόρφωση και τον καθαρισμό των ακτών πρέπει να ξεκινούν πολύ νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης