× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Προτεραιότητα τα έργα στο κάστρο της Μυτιλήνης»

Θετικό πρόσημο για τα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού την πρώτη μέρα της επίσκεψης Μενδώνη στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/6/2022

«Προτεραιότητα τα έργα στο κάστρο της Μυτιλήνης»

Με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη πρώτη μέρα της επίσκεψης της στη Μυτιλήνη, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Αντικείμενο της συνάντησης τα συνεχιζόμενα έργα του Υπουργείου στην πόλη της Μυτιλήνης και στη Λέσβο γενικότερα. Αλλά και ο προγραμματισμός των έργων την αμέσως επόμενη περίοδο. Το συναντήσεων με τους αυτοδιοικητικούς, είχε προηγηθεί σύσκεψη της κ. Μενδώνη στην έδρα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου στη Λέσβο για το ίδιο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δήλωση της η κ. Μενδώνη σημείωσε ότι η επίσκεψη στη Μυτιλήνη υπάγεται «στον κύκλο των συστηματικών επισκέψεων σε όλες τις περιφέρειες όπου η αρχαιολογική υπηρεσία έχει έργα σε εξέλιξη για να δούμε τα μνημεία από κοντά και την πορεία των έργων και φυσικά προκειμένου να δούμε πώς θα ενισχύσουμε την πολιτιστική φυσιογνωμία και τη σύγχρονη δημιουργία σε κάθε τόπο».

Η κ. Μενδώνη σημείωσε ότι το κάστρο της Μυτιλήνης και η ανάδειξη του αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Πολιτισμού. «Αυτή τη στιγμή, είπε η κ. Μενδώνη, από το ταμείο ανάκαμψης έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε περισσότερο τα έργα στο κάστρο και αυτό κάνουμε. Υπάρχει το εργαλείο του επόμενου ΕΣΠΑ το οποίο είναι κι αυτό στον σχεδιασμό μας, έχουμε ωριμότητα για να προχωρήσουμε κι εκεί πράγματα».

Σύμφωνα με την κ. Μενδώνη συζητήθηκαν γενικά «οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον αστικό ιστό. Αυτό είναι προτεραιότητα της πολιτικής μας, θεωρώ ότι στα αστικά κέντρα και μάλιστα σε περιοχές όπου για διάφορους λόγους έχουν ταλαιπωρηθεί πρέπει να ενισχύονται με την ανάδειξη της πολιτιστικής τους φυσιογνωμίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ένα από τα έργα που συζητήσαμε, είπε η κ. Μενδώνη, ήταν ο Άγιος Θεράπων και η εφορεία αρχαιοτήτων αυτή τη στιγμή με χρηματοδότηση από την περιφέρεια κάνει συντήρηση των όψεων. Αλλά ολοκληρώνονται οι μελέτες είμαστε στο επίπεδο των τευχών δημοπράτησης και δια του ταμείου ανάκαμψης και το υπουργείο πολιτισμού θα χρηματοδοτήσει την επισκευή του αγίου Θεράποντα. Επίσης έχει ξεκινήσει το έργο στο Βαλιδέ τζαμί».
Και η κ. Μενδώνη κατέληξε σημειώνοντας ότι «θέλουμε να ενισχύσουμε απολύτως την πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης της Μυτιλήνης είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι προτεραιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αύριο Πέμπτη η κ. Μενδώνη θα πραγματοποιήσει αυτοψία σε συνεχιζόμενα έργα του Υπουργείου πολιτισμού στο κάστρο Μυτιλήνης, στο Βαλιδέ Τζαμί, στον Άγιο Θεράποντα και στην υδατογέφυρα του Ρωμαικού υδραγωγείου της Μόριας. Θα συναντηθεί επίσης με τους Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθύμνης και το Δήμαρχο δυτικής Λέσβου. Τέλος πριν αναχωρήσει για την Αθήνα θα επισκεφθεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, το Μουσείο Θεόφιλου και το Μουσείο Τεριάντ.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κλειστό λόγω ψύλλων το Δημοτικό Σχολείου Μεγαλοχωρίου

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεντόμωση και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Πέμπτη 16 Μαΐου
ΧΩΡΙΑ

Ζωντανεύει η Βατούσα με Κέντρο Εκπαίδευσης για το περιβάλλον

Μετά από ενέργειες του Δήμου Δυτικής Λέσβου και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλίου. Η ίδρυσή του δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Λόγω εργασιών διαγράμμισης και σήμανσης στο χώρο πάρκινγκ του επιβατηγού λιμένα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Δημήτρης Καιρίδης στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο 18 Μάϊου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανηγύρι για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Μαΐου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα Ψαρά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου

Θα συγκληθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

«Το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου: Το δικό μας μέλλον – Ο δικός μας αγώνας»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μεγάλα μυαλά στη Λέσβο και στην Πληροφορική

Ο μαθητής του 4ου Γυμνασίου Χρήστος Ψυρούκης διακρίθηκε στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορική