× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει»

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από την κατάμεστη πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2022

«Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει»
Παναγιώτης Μπαλάσκας

«Τις εκλογές πρέπει να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όχι με μια ψήφο αλλά με μεγάλη διαφορά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από τη Μυτιλήνη και την κατάμεστη πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση των αποτυχημένων που βαφτίστηκαν άριστοι και βαφτίζουν το ψάρι κρέας. Έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια με τους χαμηλότερους μισθούς γιατί πληρώνουμε την κυβέρνηση Μητσοτακη» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε:

«Φταίει το καθεστώς Μητσοτάκη για το δράμα χιλιάδων νοικοκυριών. Έχουν πέσει σαν τις ακρίδες στο Δημόσιο πλούτο και αδιαφορούν που χρωστάνε 380 εκατ. Ο Μητσοτακης μετατρέπει την Ελλάδα από μέτοχο της ειρήνης συμμέτοχο του πολέμου».


Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ευθύνη για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έχει ονοματεπώνυμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά που έχει αναλάβει τις τύχες της χώρας δυστυχώς στη χειρότερη και πιο δύσκολη στιγμή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα ενώ ποτίζουν τα κλεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «που διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση σαν ανώνυμη εταιρία, τώρα τελευταία διαχειρίζεται και τα εθνικά μας θέματα, την εξωτερική μας πολιτική, σαν μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

Ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική, που μας βάζει όλο και πιο βαθιά σε κινδύνους. Αποφασίζει, διατάζει και μαθαίνουμε όλοι από τρίτους κρίσιμες αποφάσεις, που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ακούσαμε προχθές από τον Γερμανό Καγκελάριο ότι ο κος Μητσοτάκης αποφάσισε από μόνος του να δώσει η Ελλάδα κρυφά και άλλα βαριά οπλικά συστήματα, ακόμη και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι σοβαρή εξωτερική πολιτική και εξέφρασε την ανησυχία καθώς όπως είπε, ο πρωθυπουργός «αντιστρέφει, το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι τον Σημίτη ακόμη και τον Κώστα Καραμανλή, που χθες με ομιλία του περιέγραψε αυτή την ενιαία εθνική πολιτική.

Που ο κος Μητσοτάκης μετέτρεψε εν μια νυκτί, χωρίς να συμβουλευτεί κανένα. Και από το δόγμα του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας μετατρέπει τη πατρίδα μας σε μέρος της αστάθειας στην περιοχή. Από γέφυρα λαών και χωρών προγεφύρωμα της Δύσης. Από μέτοχο της ειρήνης συμμέτοχο του πολέμου».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «όλα αυτά γίνονται διότι όπως ίσως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκη έχει κατανοήσει δεν πρόκειται να είναι ξανά πρωθυπουργός όποτε και να γίνουν οι επόμενες εκλογές και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει την εύνοια άλλων δυνάμεων μήπως προχωρήσει την καριέρα του σε άλλο πόστο, έξω από τη χώρα. Με το καλό του λέμε, αρκεί να μας αφήσει. Να αφήσει τη χώρα να κυβερνηθεί με βάση τις ανάγκες της χώρας και με μία απολιτική που θα εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


O κ.Τσίπρας επίσης αναφέρθηκε στο προσφυγικό λέγοντας ότι η επίσκεψή του συνδυάστηκε με την επίσκεψη της υπουργού που έγινε απρογραμμάτιστα «για να μοιράσει υποσχέσεις για παροχές εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ακολούθως κατηγόρησε τη κυβέρνηση για κατασπατάληση πόρων και εξήγησε: «Για την ανακούφιση των πολιτών από τη δυσβάσταχτη ακρίβεια «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», αλλά στο προσφυγικό τα κλεφτόδεντρα ανθίζουν. Eδώ και 2,5 χρόνια:

– 153 εκατομμύρια για νέα ΚΥΤ σε Λέσβο, Χίο.

– 120 εκατομμύρια για νέα ΚΥΤ σε Σάμο, Λέρο, Κω.

– 456 εκατομμύρια για 4 χρόνια για παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων.

– 6 εκατομμύρια στην εταιρία Planet ΑΕ για παροχή συμβουλών.

– 75.000 ευρώ τον μήνα για φύλαξη 3 περιφερειακών γραφείων ασύλου, όταν επί υπουργίας Γιάννη Μουζάλα το κόστος ήταν 8.000 ευρώ.

– 60.000 ευρώ απευθείας ανάθεση για καμπάνια ενημέρωσης στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν. Σε εταιρία που συστάθηκε ταυτόχρονα με το υπουργείο του κ. Μηταράκη.

– 4000 άτομα-φαντάσματα εμφανίζονταν να σιτίζονται κανονικά στη Μόρια πριν καεί το ΚΥΤ και διά μαγείας «εξαφανίστηκαν» μόλις κάηκε η Μόρια και έγινε καταμέτρηση στο νέο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ». Στην ερώτηση «πώς εξηγούνται αυτά απάντησε: Να πώς εξηγείται. Αναζητήστε το χρήμα! Αυτός είναι ο κανόνας υπ’ αριθμόν ένα για όσα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σημείωσε ακόμη ότι «δε μας περιποιεί τιμή ως χώρα, να διερευνάται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβιάσεις των διεθνών κανόνων και παρανομίες, σε συνεργασία με τη Frontex, της οποίας ο επικεφαλής παραιτήθηκε πρόσφατα υπό το βάρος καταγγελιών για παράνομα pushbacks στο Αιγαίο».

Έκανε αναφορά και στην «σημαντική αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών στο νησί εν όψει θερινής περιόδου και δημιουργεί συνθήκες στασιμότητας της τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου. Ενδεικτικά – μια τετραμελής οικογένεια με Ι.Χ. χρειάζεται 620 ευρώ για εισιτήρια μετ’ επιστροφής στην οικονομική θέση (κατάστρωμα) από Πειραιά».

«Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει. Και για να φύγει πρέπει να γίνουν εκλογές. Το συντομότερο. Και τις εκλογές πρέπει να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όχι με μια ψήφο αλλά με μεγάλη διαφορά. Όσο πιο καθαρά τόσο μεγαλύτερη η δύναμη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης να στηρίξει ξανά τη κοινωνία στα πόδια της» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτούμενος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ