× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

3,5 χρόνια αγκαλιά με τα βράχια...και η κοροϊδία συνεχίζεται

Ξέσπασαν οι κάτοικοι των χτυπημένων από τα βράχια σπιτιών στο Πλωμάρι στην κατολίσθηση του 2018, κατά της Δημοτικής Αρχής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/6/2022

3,5 χρόνια αγκαλιά με τα βράχια...και η κοροϊδία συνεχίζεται

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ιδιοκτήτες των σπιτιών στην περιοχή Προφήτης Ηλίας του Πλωμαρίου, τα οποία το Νοέμβριο του 2019 χτυπήθηκαν από κατολίσθηση βράχων που έγινε στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς 3,5 χρόνια μετά το μοιραίο βράδυ, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους, ούτε και έχει βρεθεί κάποια βιώσιμη λύση για την αποκατάσταση της περιοχής και την απομάκρυνση των βράχων.

Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δημοτικό Μυτιλήνης την τελευταία τριετία και ως πιο βιώσιμη λύση είχε προταθεί η αγορά των ιδιοκτησιών που έχουν υποστεί ζημιές από τα βράχια. Σε συνεδρίαση που είχε γίνει αρχές Απριλίου το Συμβούλιο είχε εγκρίνει την πρόταση αυτή ώστε να πάρουν κάποια χρήματα οι ιδιοκτήτες και ο Δήμος μετά την αποκατάσταση και απομάκρυνση των βράχων να δημιουργήσει στην περιοχή χώρο στάθμευσης.

Στην τελευταία συνεδρίαση ωστόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, παρά το γεγονός ότι υπήρχε θέμα στην Ημερήσια Διάταξη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το θέμα αναβλήθηκε και δεν συζητήθηκε αφού όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης, υπάρχουν εκκρεμότητες με τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο άκουσμα της αναβολής συζήτησης του θέματος και της νέας καθυστέρησης που προκαλείται οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που ήταν παρόντες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με το δικηγόρο τους Μανώλη Αρμενάκα ξέσπασαν σε φωνές αγανάκτησης προκαλώντας τεράστια ένταση.

Οι ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας, από τη γραφειοκρατία και την τεράστια καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματός τους, άρχισαν να φωνάζουν για τους φόρους και τα δάνεια που πληρώνουν καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και 4 σχεδόν χρόνια εξαιτίας του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί.

Από τη συνεδρίαση φανερά εκνευρισμένος αποχώρησε και ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης  οποίος προφανώς περίμενε ότι το θέμα θα ψηφιζόταν γι’ αυτό άλλωστε ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να παραστούν στο συμβούλιο.Μιλώντας στο «Ν» 99 fm ο δικηγόρος των κατοίκων της περιοχής Μανώλης Αρμενάκας αποκάλυψε ότι μέσα στην εβδομάδα, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που καταστράφηκαν θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κοροϊδία του Δήμου Μυτιλήνης απέναντι στους ανθρώπους αυτούς είναι άνευ προηγουμένου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος διόρισε τα παιδιά του και ποιος την σύζυγό του, όπως είδαμε να συζητούν σε προηγούμενο θέμα και αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν σοβαρά προβλήματα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ήταν μέσα το μοιραίο βράδυ που έπεσαν τα βράχια και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας τα οποία από ό,τι φαίνεται κανέναν δεν ενδιαφέρουν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι