× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μόνο στη Λέσβο 15 περιστατικά με 745 περίπου αλλοδαπούς

Σε τρεις μέρες, το Λιμενικό Σώμα επιχείρησε σε 24 περιστατικά με βάρκες στις οποίες επέβαιναν συνολικά 1130 αλλοδαποί που επιχείρησαν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτόπτης μάρτυς λέει στο «Ν»: «έρχονται συνοδεία της Τουρκικής Ακτοφυλακής»

Δημοσίευση 27/6/2022

Μόνο στη Λέσβο 15 περιστατικά με 745 περίπου αλλοδαπούς

16 περιστατικά με βάρκες στις οποίες επέβαιναν περί τους 745 αλλοδαπούς αντιμετωπίσθηκαν το τριήμερο Παρασκευή 24 με Κυριακή 26 Ιουνίου από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τουρκικών ακτών και Λέσβου. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος «σε όλα τα ανωτέρω περιστατικά, Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και ανέλαβαν την διαχείριση τους». Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα – στέλεχος του Λιμενικού Σώματος «οι βάρκες έρχονται συνοδεία κυριολεκτικά σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Μόνο όταν τις προσεγγίζει σκάφος του Λιμενικού Σώματος στρέφονται προς την Τουρκία και επιστρέφουν πάντα μαζί με τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι συνολικά (συμπεριλαμβανομένων των περιστατικών στη Λέσβο) 24 περιστατικά με βάρκες και 1130 αλλοδαπούς επιχείρησαν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από τις πρωινές ώρες της 24 Ιουνίου μέχρι πρωινές ώρες της 27 Ιουνίου. Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό Σώμα τα περιστατικά διαπιστώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Ρόδος. Ενώ «καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «για ακόμα μία φορά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από απόπειρα δολοφονίας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Χτυπήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο στομάχι - Πάνδημη καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

15η Μαΐου ‑ Παγκόσμια ημέρα οικογένειας

Δήλωση του αντιπεριφεριεάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μιχάλη Δήσσου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέδριο δημοσιογραφίας από την ΕΣΗΕΠΗΝ στη Ρόδο

«Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Τι δείχνουν τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαΐου
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προσχηματική προσαγωγή και αστυνομικοί τσαμπουκάδες στην Χίο

Καταγγελία του Κοινωνικού Χώρου Αντίβαρο για τα όσα έγιναν στην Χίο κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικεία υπόθεση οι δουλειές του σπιτιού

Το βάρος των οικιακών εργασιών εξακολουθεί να πέφτει κατά κύριο λόγο στις γυναίκες στα κράτη-μέλη της Ευρώπης