× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χρονικό μιας προαναγγελθείσας… έντασης

Τετράωρη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης… χωρίς αποτέλεσμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/9/2019

Χρονικό μιας προαναγγελθείσας… έντασης

Ένταση χθες το βράδυ στην χωρίς αποτέλεσμα συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης. Από την έναρξη της συνεδρίασης στις 7 το απόγευμα η παράταξη «Ελέυθεροι Πολίτες» δια του Χρήστου Πουλέλλη, έβαλαν θέμα νομιμότητας της συμμετοχής στο Συμβούλιο του Προέδρου της Κοινότητας Πάνου Πίτσιου λόγω της δικαστικής του εμπλοκής στο σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την οποία ως γνωστόν είχε εκπέσει από τη θέση του Προέδρου της Κοινότητας τον περασμένο Μάρτιο. Ο κ. Πίτσιος από την άλλη μεριά υποστήριξε πως δεν πρόκειται να εκπέσει ξανά αφού έχει προσφύγει εναντίον της επιβολής περιοριστικών μέτρων σε βάρος του λόγω της δικαστικής του εμπλοκής. Στην πραγματικότητα ο κ. Πίτσιος έχει προσφύγει κατά της επιβολής περιοριστικών όρων, ζήτημα που όμως θα εξετασθεί από τις δικαστικές αρχές οι οποίες και θα αποφασίσουν σχετικά.

Προς στιγμής οι «Ελέυθεροι Πολίτες» απείλησαν μάλιστα ότι θα αποχωρήσουν, ενώ στο κενό έπεσε και η προσπάθεια του Στρατή Μπαλάσκα της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης» ο Πάνος Πίτσιος να ορίσει αναπληρωτή του και να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση προκειμένου αυτή να συνεχιστεί.

Τα πράγματα ηρέμησαν όταν τα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας σε μικρό διαμέρισμα της Χρυσομαλλούσας με καρέκλες μόλις να επαρκούν για τα 11 μέλη του Συμβουλίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.  Εδώ ας σημειωθεί ως ενδεικτική των συνθηκών της συνεδρίασης, ότι ελλείψει καρέκλας για να καθήσει ο Δήμαρχος σηκώθηκε όρθιος και παρέμεινε όρθιος σε όλη τη διαδικασία το μέλος του Συμβουλίου Αλέκος Κουζινόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κύτελης άκουσε τις απόψεις των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας, αιτήματα που αφορούν την εύρεση χώρων και υπαλλήλων πέραν του υπάρχοντος ενός για την απρόσκοπτη λειτουργία της καθώς και για την παραχώρηση αρμοδιοτήτων. Μετά την αποχώρηση του Δημάρχου η ένταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να συζητηθεί μόνο το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης. Στο σύνολο τους τα υπόλοιπα θέματα (μεταξύ των οποίων και συζήτηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα!) παραπέμφθηκαν για συζήτηση σε συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι της Κοινότητας στη συνέλευση του Δικτύου των Κοινοτήτων της Λέσβου αύριο Τετάρτη το απόγευμα στην Καλλονή, οι οποίοι είναι εκτός του Προέδρου Πάνου Πίτσιου οι Στρατής Μπαλάσκας και Χρήστος Πουλέλλης

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου