× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μακάρι το τρόπαιο να πάει σε ελληνικά χέρια!»

Ο Δημήτρης Τσακίρης του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου μίλησε στο «Ν» για το "Cosmote Mytilene Junior Cup 2019" που ξεκινά την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 20/9/2019

«Μακάρι το τρόπαιο να πάει σε ελληνικά χέρια!»
Φωτογραφία | SportLesvos.gr

Για 11η χρονιά πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη το διεθνές τουρνουά τένις, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός χάρη στις ενέργειες του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δημήτρης Τσακίρης, τεχνικός διευθυντής των αγώνων, βρέθηκε στο στούντιο του «Ν» και στην εκπομπή «99 Και Σήμερα», προσκαλώντας τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν στο Κέντρο Αντισφαίρισης Λέσβου στη Νεάπολη και να παρακολουθήσουν τους αγώνες, στους οποίους λαμβάνουν μέρος αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών από σχεδόν 30 διαφορετικές χώρες, φυσικά και από την Ελλάδα με τη συμμετοχή μελών των εθνικών ομάδων παίδων και κορασίδων.

«Είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, που διεξάγεται στο νησί μας. Η Μυτιλήνη γίνεται εφαλτήριο για αυτά τα παιδιά, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο τένις, να ακολολουθήσουν αργότερα επαγγελματική καριέρα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγα χρόνια αγωνίστηκε στο νησί μας η Μαρία Σάκκαρη, που έφτασε μέχρι τον τελικό και σήμερα φιγουράρει στο Νο27 της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε στις δυσκολίες, που ανάγκασαν τη διοργάνωση να κάνει μια μικρή παύση δύο ετών το 2015, αλλά και στο πείσμα των ανθρώπων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου, που κατόρθωσαν να φέρουν ξανά το διεθνές τουρνουά στη Μυτιλήνη από πέρυσι. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε εξασφαλίσει την διεξαγωγή του συγκεκριμένου τουρνουά από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στη Μυτιλήνη, φέρνοντας αρκετά έσοδα στην τοπική οικονομία, αφού για μία περίπου εβδομάδα θα μέινουν στην πόλη μας περισσότεροι από 200 αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί.» 

Τέλος, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το... νέο αίμα του τένις στη Λέσβο, αφού συνεχείς είναι οι διακρίσεις των αθλητών και των αθλητριών του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών. «Σε δύο χρόνια, πιστεύω, θα έχουμε και εκπροσώπηση από τη Λέσβο στο συγκεκριμένο διεθνές τουρνουά τένις της Μυτιλήνης και μάλιστα με αξιώσεις για μια καλή πορεία. Και πέρυσι έλαβαν μέρος δύο παιδιά από το νησί, που εξασφάλισαν wild cards, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Ραφαέλλα Ευσταθίου που είχε λάβει μέρος στο κυρίως ταμπλό των πρώτων γυναικείων τουρνουά, με το έπαθλο των 10.000$, που έγιναν στην πόλη μας.»

Δείτε τη συνέντευξη του Δημήτρη Τσακίρη στο «Ν»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ