× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα όρια της εξαθλίωσης 45χρονος στο Κάτω Τρίτος

Ο άνδρας ζει μόνος του, σε ένα βρώμικο σπίτι, χωρίς ρεύμα ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2022

Στα όρια της εξαθλίωσης 45χρονος στο Κάτω Τρίτος

Κάτω από άθλιες συνθήκες στο χωριό Κάτω Τρίτος ζει ένας συμπολίτης μας περίπου 45 ετών ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι πρότινος ο άτυχος άνδρας ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία τον συντηρούσε και τον στήριζε όσο γινόταν με τη μικρή σύνταξη που έπαιρνε, πληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος και φροντίζοντας να υπάρχει φαγητό στο σπίτι.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αντιμετωπίζει προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ, όμως εδώ και  μερικούς μήνες που πέθανε η μητέρα του, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Ο 45χρονος, ζει σε ένα σπίτι βρώμικο γεμάτο σκουπίδια, κοιμάται σε ένα γυμνό στρώμα ενώ προσφάτως έγινε και διακοπή ρεύματος αφού δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα χαράματα ως αργά το βράδυ, γυρνά στους δρόμους προσπαθώντας να βρει χρήματα για να εξασφαλίσει το αλκοόλ της ημέρας, ενώ πολλές φορές οι συγχωριανοί τον βρήκαν πεσμένο έξω από το σπίτι του σε άθλια κατάσταση και ειδοποίησαν το ασθενοφόρο.

Οι δημότες του χωριού που επικοινώνησαν με το «Ν» μας εξήγησαν ότι έχει κάποιους συγγενείς στο χωριό και έναν αδελφό με δική του οικογένεια, ωστόσο και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν ουσιαστικά και να του προσφέρουν την περίθαλψη και τη φροντίδα που απαιτείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα κάποιοι γείτονες και καταστηματάρχες της περιοχής του δίνουν ένα πιάτο φαγητό για να μην πεθάνει από την πείνα ο ίδιος όμως όπως μας λένε, δεν νοιάζεται για το φαί αλλά μόνο για το αλκοόλ.

Μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Τρίτους Θεόδωρος Πολυχρόνης, εξηγεί την ιδιαιτερότητα της κατάστασης του συγκεκριμένου ανθρώπου και τις ενέργειες που γίνονται από την κοινότητα και μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών ώστε να παρέμβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης.

«Υπεύθυνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συμπολίτης μας, είναι η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία ενημερώθηκε πριν λίγο καιρό και έχει έρθει στο χωριό προκειμένου να γίνει σχετική αυτοψία και εισήγηση με έγγραφο στον Εισαγγελέα για να παρέμβει

Οι διαδικασίες αυτές ωστόσο όπως μας εξήγησαν είναι αρκετά χρονοβόρες και φοβόμαστε πραγματικά ότι αν ο συμπολίτης μας μείνει σε αυτή την κατάσταση το χειμώνα που έρχεται θα πεθάνει από το κρύο. Είναι ανάγκη, οι απαιτούμενες ενέργειες να ολοκληρωθούν το αργότερο έως το φθινόπωρο ώστε να μπορέσει να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα.

Η πιο βιώσιμη λύση ίσως είναι το ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αγιάσο, ώστε να έχει ένα χώρο να μείνει και περίθαλψη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν