× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ομοίωμα του θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» στη Μυτιλήνη

Πρωτοβουλία του ιδρύματος «Μαρία Τσάκου»

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 28/1/2019

Ομοίωμα του θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» στη Μυτιλήνη

Στη Μυτιλήνη θα τοποθετηθεί ομοίωμα του θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ», ένα από τα τρία που κατασκευάστηκαν με πρωτοβουλία του ιδρύματος «Μαρία Τσάκου». Το πρώτο τοποθετήθηκε ήδη την περασμένη Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου όπου κι έγιναν τα αποκαλυπτήρια του. Ενώ άλλο ένα θα τοποθετηθεί στο Δήμο της ηρωικής νήσου των Ψαρών, όπως με απόφαση της Βουλής αποκαλείται πλέον ο Δήμος του μικρονησιού.
Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Ευθύμιος Μητρόπουλος κατά τα αποκαλυπτήρια στη Χίο. Τα οποία και έγιναν από το νέο Υπουργό εθνικής άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη ο οποίος εκεί επισκέφθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό το γειτονικό νησί της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου.
Κατά την παρουσία του στη Χίο, ο κ. Αποστολάκης βρέθηκε με το πλήρωμα του ελικοπτέρου Super Puma που χάρη στην εμπειρία τους ανταπεξήλθαν, στην πρόκληση τούρκου πιλότου στη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στο Φαρμακονήσι, να περάσει μόλις 30 μέτρα πάνω από τους κινητήρες του ελικοπτέρου τους να του δημιουργήσει ισχυρές αναταράξεις και αστάθεια. Στη διάρκεια των επισκέψεων του σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Αποστολάκης συνοδευόταν κατά περίπτωση από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό του γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη. Συνομίλησε με στελέχη που υπηρετούν στην Χίο, το πλήρωμα περιπολικού του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και του Λιμενικού Σώματος που δίνει καθημερινό αγώνα με το προσφυγικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πλοίο που άλλαξε την ιστορία»
«Η ιστορία θα ήταν γραμμένη αλλιώς αν δεν υπήρχε το θωρηκτό» Αβέρωφ, είπε κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ο οποίος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ιδρύματος Μαρία Τσάκου» σημείωσε ότι τα σύνορα μας κι όσοι μένουν σε αυτά είχαν κι έχουν ανάγκη από ευπατρίδες που να στέκονται δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων.
Στον ανθρώπινο παράγοντα στάθηκε στην ομιλία του και ο κ. Παναγιώτης Τσάκος, καλώντας τα νέα παιδιά να γίνουν ακόμη καλύτεροι από τους προηγούμενους. «Η ναυτοσύνη, η θάλασσα τους μας αντιπροσωπεύει σαν κληρονομιά και σαν χρέος. Η ναυτοσύνη μας, η θάλασσα είναι η δύναμή μας και ο πλούτος μας είναι όχι τα πλοία μας, αλλά οι άνθρωποι».
Στην πρόσφατη υπουργοποίησή του αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, υποστηρίζοντας ότι σαν στρατιώτης θα κάνει και πάλι το καθήκον του. «Κατόπιν του τιμητικού καλέσματος του κ. Πρωθυπουργού, αποδέχθηκα όπως αναλάβω την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, διότι ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα και να μην αποφεύγω το καθήκον, όσο βαρύ και δύσκολο και αν είναι. Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνω μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Οι στιγμές είναι άλλωστε κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση» σημείωσε.
«Θα πράξω ό,τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Για αυτό, άλλωστε, ασκούμε ενεργή στρατιωτική διπλωματία, έχοντας αναλάβει έναν ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια» είπε ο κ. Αποστολάκης.
Ο υπουργός υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων κατέληξε, «οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι εδώ, είναι δυνατές, είναι αξιόπιστες, και είναι έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο και να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή ευθύνης της πατρίδας μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό