Σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελιάς
Θα πραγματοποιηθεί στην Χαέν της Ισπανίας από 26 Σεπτεμβρίου ως 20 Δεκεμβρίου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/7/2022
Το Διεθνές Συμβούλιο Ελιάς διοργανώνει σεμινάριο γευσιγνωσίας παρθένου ελαιολάδου από τις 26 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Δεκεμβρίου 2022. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Χαέν στην Ισπανία. Ήδη το Συμβούλιο έχει χορηγήσει 28 υποτροφίες.
Το σεμινάριο αποτελεί μέρος του προγράμματος τεχνικής συνεργασίας και κατάρτισης του Συμβουλίου για το 2022 και αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της έρευνας και την ενίσχυση των τεχνικών δεξιοτήτων στις χώρες μέλη του, διδάσκοντας στους φοιτητές τη θεωρία και τη μεθοδολογία για την οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιολάδου και την ανάλυση των παραγόντων και των θετικών και αρνητικών χαρακτηριστικών που καθορίζουν την ποιότητα ενός ελαιολάδου. Το μάθημα θα καλύψει επίσης τις ορθές ελαιοκομικές πρακτικές, τις μεθόδους εκχύλισης και άλλες παραμέτρους για την παραγωγή ελαιολάδου και τις φυσικοχημικές μεθόδους ελέγχου της ποιότητας.
Το δίπλωμα εμπειρογνωμόνων για την οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένων ελαιολάδων παρέχει επίσης βασική κατάρτιση για τη δημιουργία επιτροπών γευσιγνωσίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ΔΟΕ και αποσκοπεί στη βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των εργαστηρίων που διενεργούν οργανοληπτικές αναλύσεις παρθένων ελαιολάδων με σαφή στρατηγική για τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου.