× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

465 κενές θέσεις φοιτητών στα τμήματα της Μυτιλήνης

Κάτω από 10.000 μόρια η βάση εισαγωγής και στα έξι τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη όπου εισήχθησαν μόλις 365 νέοι φοιτητές. Καταβαράθρωση της βάσης στο «ιστορικό» τμήμα περιβάλλοντος με μόλις 15 νέους φοιτητές απόφοιτους Γενικών Λυκείων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/7/2022

465 κενές θέσεις φοιτητών στα τμήματα της Μυτιλήνης

Για μια ακόμα φορά τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα Πανεπιστήμια της χώρας προβληματίζουν σε ότι αφορά τις πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγίαου στη Μυτιλήνη. Προβληματίζει ακόμα ο χαμηλός αριθμός εισακτέων με μόνη εξαίρεση το τμήμα πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας.

Αυτό δε φαίνεται όμως να προβληματίζει την τοπική κοινωνία και τους φορείς της αλλά δυστυχώς και την αρμόδια πρυτανική αρχή. Οι πρώτοι αν σε δυο χρόνια δεν ανακοπεί η πτωτική πορεία θα ζήσουν κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία. Η δε δεύτερη απλά τότε... δεν θα είναι πρυτανική αρχή.

Αναλυτικά:

Η βάση στο τμήμα Γεωγραφίας είναι φέτος 7.820 σε σχέση με τα 7.686 πέρυσι. Ελαφρά δηλαδή ανεβασμένη κατά 134 μόρια. Στο τμήμα εισάγονται 58 φοιτητές απόφοιτοι Γενικών λυκείων.

Στο τμήμα Κοινωνιολογίας η βάση ανέβηκε στα 8.940 μόρια από 8.303 αυξήθηκε δηλαδή κατά 637 μόρια. Εισάγονται 96 νέοι φοιτητές απόφοιτοι Γενικών Λυκείων.

Στο «ιστορικό» τμήμα Περιβάλλοντος η βάση έπεσε κατά 1.277 μόρια, σε 8.730 από 9.997. Εισάγονται δε μόλις 15 νέοι φοιτητές απόφοιτοι γενικών λυκείων.

Στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας  η βάση αυξήθηκε σε 8.650 μόρια από 8.303 κατά 347. Εισάγονται μόλις 26 φοιτητές απόφοιτοι Γενικών λυκείων.

Στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας εισάγονται 136 νέοι φοιτητές, ο μεγαλύτερος αριθμός φοιτητών στα τμήματα της Μυτιλήνης, απόφοιτων Γενικών Λυκείων. Η βάση εισαγωγής αυξήθηκε σε 8.650 μόρια από 8.526.

Τέλος στο τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών με τη μεγαλύτερη βάση από όλα τα τμήματα της Μυτιλήνης που αυξήθηκε μάλιστα κατά 412 μόρια, σε 9.460 από 9.048, εισάγονται 38 απόφοιτοι Γενικών Λυκείων.

Συνολικά στα έξι τμήματα της Μυτιλήνης εισήχθησαν 369 νέοι φοιτητές απόφοιτοι Γενικών Λυκείων σε σύνολο 834 θέσεων που μπορούσαν να καλυφθούν. Έμειναν δηλαδή κενές 465 θέσεις. Στον αριθμό των 369 εισακτέων που άγνωστο είναι πόσοι τελικά θα εγγραφούν και εφόσον εγγραφούν πόσοι θα μετεγγραφούν θα προστεθεί ένας πολύ μικρός αριθμός φοιτητών απόφοιτων άλλων τύπων Λυκείου και ειδικών κατηγοριών. Στο σύνολο τους και στα έξι τμήματα της Μυτιλήνης δεν θα είναι συνολικά περισσότεροι από 50.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας