× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η κυκλοφοριακή κίνηση στη Μυτιλήνη είναι μια μικρή ζούγκλα»

Στα προβλήματα του συνδέσμου Ταξί Μυτιλήνης και στα ζητήματα που αφορούν την κυκλοφορία στην πόλης, το λιμάνι και το αεροδρόμιο, αναφέρεται ο πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Νέστορας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/7/2022

«Η κυκλοφοριακή κίνηση στη Μυτιλήνη είναι μια μικρή ζούγκλα»

Στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ταξί της Μυτιλήνης, οι οποίοι βρίσκονται ατέλειωτες ώρες στο τιμόνι μέσα στους δρόμους της πόλης και του νησιού, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξί Μυτιλήνης και Ραδιοταξί Κώστας Νέστορας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Νέστορας, καλός γνώστης των προβλημάτων του κλάδου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι πρόσφατες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί ήταν μεν απαραίτητες να γίνουν, αφού η τελευταία αύξηση είχε γίνει το 2013, ωστόσο πρόσθεσε η πρόταση του τοπικού μας συνδέσμου, ήταν αυτές να είναι πολύ μικρότερες από αυτές που τελικά εγκρίθηκαν.

«Το Υπουργείο υιοθέτησε την πρόταση των συνδέσμων της Αθήνας για μεγάλες αυξήσεις κι έτσι έχουμε κάποιες χρεώσεις αρκετά μεγάλες σε ορισμένες κατηγορίες όπως ας πούμε η μονή ταρίφα. Για να πάει κάποιο ταξί στο Πλωμάρι για παράδειγμα να πάρει έναν πελάτη σήμερα είναι 65 ευρώ από 50 που ήταν πριν τις αυξήσεις. Αντίστοιχα για να πάει κάποιος στο Μόλυβο να πάρει πελάτη χρεώνει περίπου 105 ευρώ ενώ πολύ υψηλότερη είναι η χρέωση μακρινότερες διαδρομές όπως η Ερεσός ή το Σίγρι».

Γενικά σημείωσε ο πρόεδρος των Ταξί ο κόσμος δεν γκρινιάζει για τις αυξήσεις γιατί γνωρίζει καλά τι έχει συμβεί. Ωστόσο ο χειμώνας που έρχεται, πρόσθεσε, είναι δύσκολος και ο κόσμος με την κατάσταση που επικρατεί δεν είμαι βέβαιος ότι θα έχει χρήματα για ταξί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση αυτή την περίοδο, ο Κώστας Νέστορας τόνισε ότι υπάρχει μεν μία μικρή κινητικότητα σε λιμάνι και αεροδρόμιο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι η αναμενόμενη και ούτε φυσικά έχει σχέση με το 2019. 

Οικονομικό ενδιαφέρον για τα ταξί της Μυτιλήνης έχουν κυρίως οι Σκανδιναβοί τουρίστες που πάνε Πλωμάρι οι οποίοι πολύ συχνά παίρνουν ταξί από το αεροδρόμιο. «Και οι Τούρκοι τουρίστες, τις προηγούμενες ημέρες, σημειώνει ο κος Νέστορας ήταν μια πολύ καλή τονωτική ένεση για τον τουρισμό του νησιού. Οι άνθρωποι αυτοί κινήθηκαν σε όλη τη Λέσβο ακόμη και σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς». 

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ταξί στην καθημερινότητά τους αυτή την περίοδο, σχετίζονται με τις πύλες εισόδου αεροδρόμιο και λιμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την περίπτωση του αεροδρομίου ο κος Νέστορας σημείωσε ότι έχουν ζητήσει από τους υπευθύνους της Fraport να δοθούν θέσεις για τα προμισθωμένα ταξί  και γενικά να υπάρξει καλύτερη χωροθέτηση των αυτοκινητων γύρω από το αεροδρόμιο. 

«Επίσης θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους και αστυνόμευση του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Σήμερα επικρατεί εκεί μια άναρχη κατάσταση, πολλοί λειτουργούν αυθαίρετα, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις». 

Σε ό,τι αφορά στο λιμάνι της Μυτιλήνης σημείωσε ο πρόεδρος των Ταξί, αυτή τη στιγμή μας έχουν εκτός λιμένα κάτι που δεν είναι ούτε σωστό ούτε ευχάριστο για εμάς και τους επιβάτες, ωστόσο με το νέο μάστερ πλαν του λιμανιού, όταν και οπότε αυτό εφαρμοσθεί προβλέπονται ορισμένες θέσεις για εμάς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικότερα στην πόλη της Μυτιλήνης, σημείωσε ο κος Νέστορας, υπάρχουν πολύ σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα ενώ επικρατεί άναρχη κατάσταση στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα τα οποία περιορίζουν σημαντικά το πλάτος του δρόμου και δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για τους πεζούς. 

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν με τον κατάλληλο σχεδιασμό τα επόμενα χρόνια όπως για παράδειγμα η απομάκρυνση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ από το κέντρο και φυσικά η απομάκρυνση του Εμπορικού λιμανιού. Επιπλέον πρέπει να προχωρήσει και η νότια παράκαμψη ώστε όσοι κατευθύνονται από την πλευρά του αεροδρομίου προς τα χωριά να μην χρειάζεται να μπούνε μέσα στην πόλη ειδικά σε ώρα αιχμής. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου