× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τσίπρας: Ψέματα, ψέματα, ψέματα... κι ούτε μια συγγνώμη

Δριμύ κατηγορώ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αποδέκτη το Μαξίμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/8/2022

Τσίπρας: Ψέματα, ψέματα, ψέματα... κι ούτε μια συγγνώμη

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κυβερνά μόνο με ψέματα και πλέον «ακόμη και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αιχμές αφορούν κατ' αρχάς το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, καθώς είχε προηγηθεί η κατάθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε ο ίδιος, άφησε αιχμές τόσο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσο και για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν από πλευράς Δικαιοσύνης, για τις καταγγελίες τους ότι παρακολουθούνταν, αλλά και η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να βγει όλη η αλήθεια στο φως για τις παρακολουθήσεις, αλλά σε βάθος χρόνου.

Επίσης, σαφέστατη είναι και η κριτική του για την υπόθεση των εγκλωβισμένων προσφύγων στον Έβρο, τους οποίους οι ελληνικές αρχές «είδαν» μόλις σήμερα και προσπαθούν να αποποιηθούν κάθε ευθύνη.

«Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ψέματα για τους “καταραμένους του Έβρου», που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και προσθέτει με νόημα: «Κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις. Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα “παρακολουθήσουν”. Και σήμερα ούτε μια συγγνώμη, καμιά τύψη, καμιά νύξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Έχουν ακόμη και οι λέξεις χάσει το νόημά τους».

Η δήλωση Τσίπρα
Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα.
Ψέματα για τους «καταραμένους του Έβρου», που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού.
Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του.
Κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις.
Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα «παρακολουθήσουν».
Και σήμερα ούτε μια συγγνώμη, καμιά τύψη, καμιά νύξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς.
Έχουν ακόμη και οι λέξεις χάσει το νόημα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γ. Οικονόμου: Σύνταξη με «δήθεν δικαιωματιστές και αλλότριες δυνάμεις»

Στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης επιχείρησε να αποδώσει τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα σε σύμπλευση με τους εχθρούς της Ελλάδας, κατηγορώντας τον ότι στηρίζει ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Μάλιστα, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό θύμισε τα γεγονότα του 2020 στον Έβρο, λέγοντας «φανταζόμαστε πώς θα αντιμετώπιζε την εισβολή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δήλωσή του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο κ. Τσίπρας, σε παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος, εργαλειοποιεί μια τραγωδία για να καταφερθεί σκαιότατα εναντίον των ελληνικών αρχών, το προσωπικό των οποίων αγωνίζεται για την προστασία της Πατρίδας και της ανθρώπινης ζωής, με αυταπάρνηση, ανθρωπιστική ευαισθησία και χωρίς διακρίσεις.

»Ο κ. Τσίπρας, χωρίς κανένα στοιχείο και αντίθετα με τις μαρτυρίες των ίδιων των προσφύγων, στηρίζει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του σε δήθεν δικαιωματιστές και στην προπαγάνδα που διασπείρουν αλλότριες δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. Με αυτούς συντάσσεται ο κ. Τσίπρας αδιαφορώντας για την αλήθεια.

»Όσο για τη διαφύλαξη και παρακολούθηση των συνόρων, όλοι θυμόμαστε πώς το έκανε, όσο κυβέρνησε, και όλοι φανταζόμαστε πώς θα αντιμετώπιζε την εισβολή το 2020».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ