× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δρόμος ‑ παγίδα όταν φυσάει βοριάς

Ο παραλιακός δρόμος Περάματος Ευρειακής στη Δημοτική Ενότητα Γέρας, πλημμυρίζει από τα κύματα της θάλασσας με αποτέλεσμα να εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/9/2022

Δρόμος ‑ παγίδα όταν φυσάει βοριάς

Σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων εγκυμονεί ο περιφερειακός παραλιακός δρόμος Περάματος - Ευρειακής στον οποίο  όταν πνέουν βοριάδες, σε αρκετά σημεία το κύμα της θάλασσας βγαίνει έξω και πλημμυρίζει το οδόστρωμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι της περιοχής, η ορμή του νερού είναι τόσο μεγάλη, που καταβρέχει τους πεζούς όταν κινούνται στον πεζόδρομο, τα δίκυκλα και τα αυτοκίνητα που περνούν από το σημειο αυτό. 

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες όπου περνούν από την περιοχή καθημερινά χιλιάδες οχήματα και ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρού τροχαίου είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος ειδικά, αναφέρουν οι κάτοικοι, τον Ιούλιο και στις αρχές Αυγούστου όπου είχαμε μελτέμια σχεδόν καθημερινά, ο δρόμος σε ορισμένα σημεία έξω από το Πέραμα, κοντά στο εργοστάσιο του Σουρλάγκα και στην Ευρειακή στα μισά του οικισμού, ήταν απροσπέλαστος και επικίνδυνος  ειδικά τις βραδινές ώρες που η ορατότητα στα σημεία αυτά είναι περιορισμένη. 

Οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής και κυρίως οι κοινοτάρχες Περάματος και Παλαιοκήπου, καθώς και ο αντιδήμαρχος Γέρας, έχουν βάλει στο τραπέζι της συζήτησης το πρόβλημα αυτό καταθέτοντας αιτήματα στην εκάστοτε περιφερειακή αρχή για την επίλυσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση αφορά κυρίως το γεγονός ότι οι όποιες εργασίες απαιτείται  να γίνουν, προϋποθέτουν σύνθετες και χρονοβόρες αδειοδοτήσεις στη γραμμή αιγιαλού και παραλίας και φυσικά ακτομηχανική μελέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφατα υπήρξαν νέες δεσμεύσεις και υποσχέσεις προς τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής, από την παρούσα περιφερειακή αρχή  για παρεμβάσεις στο δρόμο αυτό, οι οποίες όμως κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκονται, πότε και αν θα υλοποιηθούν. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου