× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιστρέφει Έλληνας εγκλωβισμένος ναυτικός από το Ιράν

Μαζί με 48 συναδέλφους του που βρίσκονταν σε τάνκερ τα οποία είχαν καταλάβει Ιρανικές Αρχές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/9/2022

Επιστρέφει Έλληνας εγκλωβισμένος ναυτικός από το Ιράν

Aναχώρησε για την Ελλάδα ο Ελληνας ναυτικός, μέλος του δεξαμενόπλοιου «Delta Poseidon», που ήταν εγκλωβισμένος μαζί με άλλους 48 συναδέλφους του (Έλληνες και αλλοδαπούς) στα δυο ελληνόκτητα τάνκερ που είχαν καταλάβει και κρατούσαν οι Ιρανικές αρχές από τις 27 Μαΐου 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά από μακρά και συστηματική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναχώρησε ήδη για την Ελλάδα ο Έλληνας ναυτικός του πλοίου "Delta Poseidon" το οποίο, όπως είναι γνωστό, κρατείται παράνομα στο Ιράν. Καλή επιστροφή»

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε κάνει γνωστό από την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ, το Ιράν θα απελευθερώσει τους ναυτικούς που είναι εγκλωβισμένοι στα υπό ελληνική σημαία τάνκερ, το «Delta Poseidon» της Delta Tankers και το «Prudent Warrior» της Polembros Shipping και θα αντικατασταθούν από άλλους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναχωρήσουν και οι υπόλοιποι ναυτικοί.

Ανακοίνωση της Polembros Shipping ιδιοκτήτριας του «Prudent Warrior»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαχειρίστρια εταιρεία Polembros Shipping του δεξαμενόπλοιου «Prudent Warrior» με ανακοίνωσή της σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου
αναφέρει: «Το MT Prudent Warrior, υπό τη διαχείρισή μας, παραμένει κρατούμενο στα χωρικά ύδατα του Ιράν από τις 27 Μαΐου 2022. Στις 28 Μαΐου 2022 το σκάφος μεταφέρθηκε στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς, όπου βρίσκεται μέχρι τώρα. Το πλήρωμα του πλοίου επικοινωνεί με τις οικογένειές τους σχεδόν σε καθημερινή βάση και είναι καλά στην υγεία τους και έχουν καλή μεταχείριση. Στις 7 Ιουνίου 2022, ο Έλληνας Πρόξενος στην Τεχεράνη πέταξε στο Μπαντάρ Αμπάς και επισκέφθηκε το πλοίο. Βρήκε το πλήρωμα σε καλή σωματική και ψυχική υγεία. Στις 4 Ιουνίου 2022, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ ανάρτησε σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι η κατάσχεση του Prudent Warrior ήταν μια ενέργεια αντίποινα για την κατάσχεση φορτίου αργού πετρελαίου από δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Ιράν στα ελληνικά ύδατα τον Μάιο του 2022.

Είμαστε Βαθιά δύσπιστοι και ανήσυχοι ότι παρά τις προσπάθειές μας να παρέχουμε κορυφαίες παγκοσμίως υπηρεσίες μεταφορών, έχοντας την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού μας στο επίκεντρο των επιχειρήσεών μας, ήμασταν αθώα θύματα εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων. Ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις είναι ο δρόμος για την απελευθέρωση του σκάφους μας και του πληρώματος του. Η Polembros Shipping βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με ενδιαφερόμενους φορείς και αρχές για το θέμα. Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τις οικογένειες των ναυτικών σε μια προσπάθεια να τους στηρίξουμε σε αυτούς τους τρομερά προβληματικούς καιρούς».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία