× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Μαρία Κομνηνάκα για τις υποκλοπές

Η μόνη λύση για το ΚΚΕ είναι η κατάργηση αυτού του πολυπλόκαμου σκοτεινού θεσμικού πλαισίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2022

Η Μαρία Κομνηνάκα για τις υποκλοπές

Την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων που έχουν συνδιαμορφώσει το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις - υποκλοπές κατήγγειλε από το βήμα της βουλής, η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με την έγκριση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

 

Οπως τόνισε, η προσπάθεια αυτή έχει στόχο να συσκοτίσει όχι μόνο τις υποθέσεις υποκλοπών, που έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας αλλά και για να συγκαλύψει τον κύριο στόχο της ΠΝΠ που είναι η θωράκιση των μηχανισμών του αστικού κράτους έναντι των διεθνών ανταγωνιστών, αλλά και του εσωτερικού εχθρού που θεωρείται ο αγωνιζόμενος λαός.

 

Με τη συζήτηση που αναπτύσσεται, για τις παραλείψεις και τα λάθη της ΕΥΠ, συμπλήρωσε η Μαρία Κομνηνάκα, τελικά δεν συζητείται η ταμπακιέρα, η πραγματική αποστολή της ΕΥΠ που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του αστικού κράτους και της αστικής τάξης έναντι του λαού και των εργαζομένων. Καμία νομοθετική παρέμβαση δεν αλλάζει τον αντιδραστικό - από τη φύση του - χαρακτήρα της ΕΥΠ, σημείωσε.



 

Κατήγγειλε τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά που έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση του σκοτεινού, πολυπλόκαμου θεσμικού πλαισίου, που ισχύει και επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων, με νόμους που έχουν κατά καιρούς περάσει από τη Βουλή, αλλά και εγκρίνοντας αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες, με πρόσχημα την «εθνική ασφάλεια», το «δημόσιο συμφέρον», την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας». Όπως εξήγησε, πρόκειται για όρους όροι που χωρούν κάθε μορφής ερμηνεία και επιτρέπουν να βαφτίζεται ο καθένας ύποπτος.

 

Χαρακτήρισε υποκρισία και τη συζήτηση που αναπτύσσεται για τα κατασκοπευτικά λογισμικά, καθώς αυτά ενεργοποιήθηκαν μετά από σχετικές οδηγίες της ΕΕ ενώ το Ευρωκοινοβούλιο από το 2001 είχε ψηφίσει την ανάπτυξη και την αγοραπωλησία τέτοιων συστημάτων.

 

Για το ΚΚΕ η μόνη λύση είναι η κατάργηση αυτού του πολυπλόκαμου σκοτεινού θεσμικού πλαισίου, το οποίο δεν διορθώνεται κατέληξε και κάλεσε τον λαό να δώσει την απάντησή του με την ένταση του αγώνα του, ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις που υπονομεύουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματά του.

 
Περίσσεψε η υποκρισία

 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της η κ. Κομνηνάκα σημείωσε «Περίσσεψε η υποκρισία στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σχετικά με το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ. Ενώ συμφωνούν στη βασική λογική του νομοσχεδίου που είναι ο «εκσυγχρονισμός» της ΕΥΠ ως μηχανισμού του αστικού κράτους που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της αστικής τάξης, έναντι των δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων, επιδόθηκαν σε κριτική και άσφαιρα πυρά προς την κυβέρνηση για δευτερεύοντα θέματα του νομοσχεδίου.

 

Η συμφωνία τους με την φιλοσοφία του νομοσχεδίου αποδείχθηκε από το γεγονός ότι κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, προς την κατεύθυνση του «εκσυγχρονισμού» και η όποια κριτική έγινε προκειμένου να διαφοροποιηθούν από την κυβέρνηση και ν’ αξιοποιήσουν πολιτικά την υπόθεση των υποκλοπών. Κανένα από τα κόμματα, δεν έκανε την παραμικρή νύξη, άλλωστε, για το πολυπλόκαμο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τις τις παρακολουθήσεις των πάντων, το οποίο έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού