× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ιστορία πίσω από τον εμπρησμό στον Πολιχνίτο και τον νεκρό αδερφό

Τι είπαν συγγενείς, γείτονες και κάτοικοι της περιοχής στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/9/2022

Η ιστορία πίσω από τον εμπρησμό στον Πολιχνίτο και τον νεκρό αδερφό

Στάχτες κι αποκαϊδια έγινε το κατάστημα ρουχισμού που λειτουργούσε από το 1974 ως οικογενειακή επιχείρηση μετά τις 3 τα ξημερώματα στον Πολιχνίτο, με τους κατοίκους να βρίσκονται στο πόδι, τον αντιδήμαρχο της περιοχής κ. Αλάνη  να ανεβαίνει στα κεραμίδια προσπαθώντας να σώσει την κατάσταση και την πυροσβεστική να σπεύδει. Το χειρότερο όμως είναι ότι χάθηκε και μια ανθρώπινη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι κρύβεται όμως πίσω από τον εμπρησμό του 71χρονου αδερφού Κρικλάνη που με μανία θέλησε να καταστρέψει την περιουσία του 62χρονου αδερφού του Άγγελου, καταστρέφοντας ολοσχερώς την επιχείρηση, το αυτοκίνητο και μέρος του σπιτιού του 200 μέτρα πιο πάνω;

Οι περισσότεροι κουνούσαν το κεφάλι τους, σαν να περίμεναν τα χειρότερα. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης που επέζησε, χάνοντας περιουσία και αδερφό μέσα σε λίγες ώρες, μίλησε στην κάμερα του «Ν» μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας: 

Τα δύο αδέρφια φέρονται να είχαν καβγάδες και εντάσεις πολλές, με τις περισσότερες να προκαλούνται, όπως είπαν πολλοί από τον θανόντα. Για τη δική του ιστορία ρωτήσαμε πολλές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλωσαν και οι δύο στον Πολιχνίτο, αλλά ο θανών αφού ενηλικιώθηκε λέγεται ότι τον έστειλαν οι δικοί του στην Αμερική, με τις φήμες να φουντώνουν ότι είχε διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και λόγω σεξισμού δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτός. Εκεί φέρεται να τον ανέλαβε ο θείος του, γερουσιαστής στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης. Είχε αλλάξει το επίθετό του σε Γεωργίου από Κρικλάνης, επιθυμώντας να σβήσει κάθε επαφή με τη γενέτειρά του. Στη συνέχεια φέρεται να τοποθετήθηκε σε διεθνείς οργανισμούς και από τη θητεία του να κέρδισε κάποια χρήματα, ανοίγοντας τουριστικό πρακτορείο στα Χανιά δίπλα στην Αμερικανική βάση, μας είπαν, και μεγάλο σπίτι στην περιοχή Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη. 

Βέβαια άλλοι υπογραμμίζουν ότι τον έδιωξαν από τους διεθνείς οργανισμούς και στη συνέχεια πήγε στην Κρήτη για να ανοίξει τουριστικό γραφείο, το οποίο δεν πήγαινε καλά. Περί τις αρχές της δεκαετίας του 2000 επέστρεψε στην Αθήνα όπου και εξέδωσε αγγλόφωνη εφημερίδα που άφησε μεγάλο χρέος στην οικογένειά του.

Πάντως ο αδερφός του Αγγελος έχει όλες τις αποδείξεις ντοκουμέντα που δείχνουν ότι του έβαζε χρήματα από το 1992.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον θανόντα λένε ότι έδωσε πολλά χρήματα στους δικούς του για να αγοράσουν το μεγάλο κατάστημα που άνοιξε το 1974 και κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο η οικογένεια επισημαίνει ότι άνοιξε η ίδια με δικά της χρήματα την επιχείρηση και ότι συνέχεια έδινε χρήματα στον θανόντα.

Στη συνέχεια ο πατέρας τους άφησε όλη την περιουσία στον έτερο γιο, Άγγελο και αυτό εξαγρίωσε τον μεγαλύτερο, καθώς έγινε φανερό το έλλειμμα εμπιστοσύνης με τους καβγάδες να φουντώνουν. Για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, ο θανών φέρεται να έχασε όποια χρήματα πέρασαν από τα χέρια του και να διεκδικούσε συνεχώς μερίδιο από το κατάστημα ρουχισμού και να ζει από τον αδερφό του, όπως μας είπε ο τελευταίος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, όλοι ανέφεραν ότι με τη συζήτηση μεταξύ τους δεν επρόκειτο να βρουν ειρήνη στη σχέση τους..

Τα ξημερώματα της Δευτέρας όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την τραγωδία για την οποία συζητά όλη η Ελλάδα. Έβαλε φωτιά στο σπίτι του αδελφού του θέλοντας να τον κάψει ζωντανό πράγμα που δεν έγινε αφού ο τελευταίος απουσίαζε. Είχε προηγηθεί η πυρπόληση του αυτοκίνητου του 62χρονου που βρισκόταν στο γκαράζ. Τέλος  «εισέβαλε» με το αγροτικό του αυτοκίνητο μέσα στο μαγαζί ειδών υπόδησης και ένδυσης του αδελφού του δίπλα από το σπίτι που καιγόταν, μεταφέροντας δυο φιάλες υγραερίου. Έβαλε φωτιά στο μαγαζί και κάηκε μέσα στο αυτοκίνητο του μέσα στο μαγαζί. Η ανατίναξη των φιαλών διέλυσε τα πάντα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια