× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο πλευρό των απεργών οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Ανακοίνωση της Ένωσης για την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές και στον Καρά Τεπέ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2022

Στο πλευρό των απεργών οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Στο πλευρό των απεργών στέκεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών υπαλλήλων χαιρετίζοντας τους συναδέλφους τους, εργαζόμενους του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν τριήμερη απεργία από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ σαν «απάντηση απέναντι στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου αναφέρει:

«Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ έχουν κοινά αιτήματα με όλους τους εργαζόμενους, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους, να πληρώνονται κανονικά τα δεδουλευμένα τους, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας …

Όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές, όπως και δω στο νησί μας στο Καρά Τεπέ, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες,  χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη και τον ανάλογο εξοπλισμό. Όλα αυτά όμως δεν τους σταμάτησαν: Συνέχισαν να προσφέρουν ιατρονοσηλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες, ακόμα και στην δύσκολή περίοδο της πανδημίας. Βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με το άγχος, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα της εργασιακής τους σχέσης, μιας και είναι σε ομηρία ως συμβασιούχοι με ολιγόμηνες συμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν αντιμέτωποι με την μετατροπή των συμβάσεών τους στην Εργάνη από 5ήμερο-8ωρο σε 7ήμερο κυλιόμενο ωράριο και μάλιστα χωρίς καμιά προειδοποίηση. Επίσης, έρχονται αντιμέτωποι με την  νομιμοποίηση  της απολύτως άδικης περικοπής των αποδοχών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης και Φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών, σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι στενάζουν από την  ακρίβεια.

Την ευθύνη για τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που βιώνουν οι συνάδελφοι μας και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων-μεταναστών, φέρουν εξολοκλήρου τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση. Η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων με τους αντεργατικούς νόμους, έστρωσαν το έδαφος για  την κατάσταση στις εργασιακές σχέσεις.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, συμπαραστέκεται στον δίκαιο  αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού να σταθούν  αλληλέγγυοι στους απεργούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να απαντήσουμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε:

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα

·         Άμεση πληρωμή όλων  των δεδουλευμένων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

·         Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην επίθεση που δεχόμαστε.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου