× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Νόμιμες οι εργασίες στη Βάστρια»

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης απέρριψε και την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και τοπικές Κοινότητες κατά του έργου της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/9/2022

«Νόμιμες οι εργασίες στη Βάστρια»

Χωρίς νομικά κωλύματα συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες δημιουργίας της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στη θέση Βάστρια. Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, απορρίπτεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Κοινοτήτων Νέων Κυδωνιών και Πηγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου, του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και της εργολήπτριας του έργου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι η αίτηση των Κοινοτήτων απερρίφθη επειδή οι Κοινότητες δεν αποτελούν νομική προσωπικότητα αλλά υπάγονται στους Δήμους, εν προκειμένω στο Δήμο Μυτιλήνης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το έργο μετά από οδηγίες της Διεύθυνσης Δασών επαναχωροθετήθηκε και «δεν διέρχεται ούτε αναπτύσσεται εντός του δικτύου των προστατευομένων περιοχών Natura 2000». Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα είναι απολύτως νόμιμα, οι δε υλοτομήσεις δένδρων έγιναν κατόπιν έκδοσης των απαραίτητων αδειών. Όσον αφορά τα έργα πυροπροστασίας αυτά είναι σε εξέλιξη κατόπιν σχετικών οδηγιών της Διεύθυνσης Δασών βάσει των σχετικών νόμων.

Κύκλοι του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έλεγαν χθες ότι «οι εργασίες ολοκλήρωσης της νέας δομής αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2023 όταν και θα ολοκληρωθεί η νέα δομή και θα κλείσει το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου