× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γερμανoί Εθελοντές στο Γεωπάρκο Λέσβου

Συνεχίζεται το επιτυχημένο πρόγραμμα συνεργασίας της Ελληνικής και της Γερμανικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2022

Γερμανoί Εθελοντές στο Γεωπάρκο Λέσβου

Η Λέσβος- Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO υποδέχτηκε το 4ο Group εθελοντών από τη Γερμανία στο πλαίσιο συνεργασίας της Ελληνικής και της Γερμανικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε Ελληνικά Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO να φιλοξενήσουν νέους από τη Γερμανία για να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 6 μηνών. Υπεύθυνος της δράσης εκ μέρους της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO είναι ο Καθηγητής Νίκος Ζούρος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Γεωπάρκων UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι οι νέοι να ενταχθούν στα Ελληνικά Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και να συμμετάσχουν στις ποικίλες δραστηριότητές τους ως εθελοντές για να αποκτήσουν εξειδικευμένες δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία σε δράσεις ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Γεωπάρκων και να κατανοήσουν τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας τους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Εθνική Επιτροπή της UNESCO.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου υποδέχθηκε του τρεις εθελοντές, οι οποίοι ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει αρχικά παρακολούθηση εισαγωγικών σεμιναρίων για τη γεωλογική εξέλιξη του νησιού, τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους, τη διαδικασία της απολίθωσης και τη συντήρηση απολιθωμάτων αλλά και τους υγρότοπους και την πλούσια φυσική κληρονομιά της Λέσβου. Στη συνέχεια οι εθελοντές συμμετέχουν σε εργασίες πεδίου όπως εργασίες καθαρισμού απολιθωμάτων υπό την επίβλεψη των συντηρητών του Μουσείου. Παράλληλα, προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στη μετάφραση στη γερμανική γλώσσα κειμένων προβολής του Γεωπάρκου και επικοινωνιακού υλικού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εθελοντές θα συμμετάσχουν σε ειδικά μαθήματα, σεμινάρια κατάρτισης και ασκήσεις υπαίθρου με αντικείμενο τη γεωλογία, τη γεωγραφία τη διαδικασία των ανασκαφικών εργασιών στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους, τη συντήρηση και την ανάδειξη απολιθωμάτων, αλλά και τη διαχείριση της φυσικής κληρονομιάς και τη λειτουργία του Γεωπάρκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής του στη Λέσβο, θα επισκεφτούν σημαντικά σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος- γεωτόπους, μουσεία, μνημεία και γενικότερα περιοχές φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Γεωπάρκου. Παράλληλα θα πάρουν μέρος σε ορνιθοπαρατηρήσεις και περιηγήσεις παρατήρησης της πλούσιας φύσης του Γεωπάρκου Λέσβου.

Η Λέσβος-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO επιδιώκει να φιλοξενεί προγράμματα πρακτικής άσκησης νέων, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατάρτιση νέων επιστημών και επαγγελματιών διαχείρισης Γεωπάρκων. Η υποδοχή και ένταξη νέων από το εξωτερικό στο Γεωπάρκο, οδηγεί επιπλέον στη δημιουργία ενός δικτύου νέων ανθρώπων που μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής τους, θα αποτελούν πρεσβευτές της Λέσβου-Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO παγκοσμίως.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς