× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

2.000.000 ευρώ για την ψυχιατρική και επιστροφή των ανεμβολίαστων στα νοσοκομεία

Τη Λέσβο επισκέφθηκε σήμερα η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Ικανοποιημένη από την κατάσταση του Βοστανείου, «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τις προσλήψεις», είπε.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/10/2022

2.000.000 ευρώ για την ψυχιατρική και επιστροφή των ανεμβολίαστων στα νοσοκομεία

Την επισκευή της ψυχιατρικής κλινικής του Βοστάνειου  και την άρση των αναστολών στους υγειονομικούς είχε επί της ουσίας στις αποσκευές της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η οποία επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη τη Λέσβο με πρώτο σταθμό το νοσοκομείο της Μυτιλήνης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Γκάγκα ξεναγήθηκε στα τμήματα και στις κλινικές του Βοστανείου, ενώ είχε συνάντηση με εργαζόμενους, γιατρούς και το Διοικητή  Γιώργο Καμπούρη. 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το έργο επισκευής της ψυχιατρικής κλινικής εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ. Ειδικότερα για τη μελέτη θα διατεθούν 500.000 ευρώ και για την επισκευή 1.500.000 ευρώ. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού, στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, η κ. Γκαγκα επισήμανε ότι το διάστημα της πανδημίας το νοσηλευτικό μας ίδρυμα ενισχύθηκε με μόνιμους, επικουρικούς γιατρούς και προσωπικό, πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν και άλλες ανάγκες. «Δυστυχώς στην κατηγορία του λοιπού προσωπικού ο αριθμός των προσλήψεων θα είναι πολύ μικρός, θα κάνουμε όμως ό,τι καλύτερο μπορούμε». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Γκάγκα στην επιστροφή των μη εμβολιασμένων υγειονομικών. Όπως είπε τα επιδημιολογικά στοιχεία του κορονοϊού δείχνουν ότι η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη και ότι σύντομα οι άνθρωποι αυτοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Νωρίτερα μικρή ομάδα μη εμβολιασμένων υγειονομικών του Βοστανείου πραγματοποίησε διαμαρτυρία στο χώρο του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξη τύπου η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης είναι ικανοποιητική και συγκριτικά με άλλα νοσοκομεία της χώρας οι παροχές υγείας σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου της Αναπληρώτρια Υπουργού στα Μέσα Ενημέρωσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λένε οι εργαζόμενοι 

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Γκάγκα ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ξενοφώντας Αυγερινός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με την Υπουργό, δεν πρόλαβαν να θέσουν αναλυτικά όλα τα αιτήματα. «Από την επίσκεψη της Υπουργού δεν έχουμε γίνει σοφότεροι, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Όλα όσα μας είπε είναι ήδη γνωστά και δεν έχουμε επίσης καμία ουσιαστική εξέλιξη για την ψυχιατρική κλινική». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο Στρατής Κλεάνθης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,  σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όσα είπε η Υπουργός είναι σημαντικά για το νοσοκομείο μας, ωστόσο ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος από το μικρό αριθμό προσωπικού λοιπών ειδικοτήτων που θα δοθεί στο Βοστάνειο. 

Διαμαρτυρία του εργατικού κέντρου

Σε ανανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι δεν είναι η υγεία κονσέρβα να πουλιέται, είναι δικαίωμα και με αγώνες κατακτιέται». 

«Με τα παραπάνω συνθήματα μέλη του Εργατικού Κέντρου και εργαζομένων του Νοσοκομείου, υποδέχθηκαν την υφυπουργό Υγείας κ. Γκάγκα σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. 

Οι συγκεντρωμένοι ανάμεσα σε άλλα φώναξαν να γίνει πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας των νησιών με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων συμβασιούχων και επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μέλη της ΔΗΠΑΚ και συνταξιούχοι άνοιξαν πανό μέσα στην αίθουσα, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να τους σπρώχνουν και να τους βγάζουν έξω από την αίθουσα, ζητώντας τους τα προσωπικά στοιχεία.

Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε αμέσως στους παρευρισκόμενους στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου».

Καταγγελία από την ΔΗΠΑΚ

Σε ανακοίνωση της η ΔΗΠΑΚ (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών Λέσβου) καταγγέλλει τον προπηλακισμό των ιατρών που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεση τους στην ανάλγητη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία.
Στην συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει: «Τους δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δε θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να διεκδικούμε:

Α)  Δωρεάν και υψηλού επιπέδου Δημόσια υγεία. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας.
Β) Ενίσχυση του ΕΣΥ με πρόσληψη ικανού αριθμού Μόνιμων εργαζομένων ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά
Γ) Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών υγειονομικών
Δ) Επιστροφή στην εργασία τους των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής