× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τώρα ήρθε η ώρα να φανεί η δύναμη του λαού»

Συμμετοχή της Μαρίας Κομνηνάκα στην «πανεξόρμηση» με τον Ριζοσπάστη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/10/2022

«Τώρα ήρθε η ώρα να φανεί η δύναμη του λαού»

Την Κυριακή κλιμάκιο της ΚΟΒ Καλλονής με επικεφαλής τη βουλευτή Ν. Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα έκανε περιοδεία και διακίνησε το Ριζοσπάστη στην Αγία Παρασκευή.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου: «Το ενδιαφέρον του κόσμου, που πραγματικά ήταν το αδιαχώρητο στα καφενεία, μεγάλο. Με ερωτήσεις «βομβάρδισαν» τη βουλευτή για τα ζητήματα της ακρίβειας σε ρεύμα, ενέργεια, στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, στα ακριβά αγροτοκτηνοτροφικά εφόδια, που δεν αφήνουν πλέον ούτε το ελάχιστο κέρδος στους παραγωγούς για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η βουλευτής αναφερόμενη και στο κάλεσμα της ΚΕ τους τόνισε ότι τώρα ήρθε η ώρα να φανεί η δύναμη του λαού. Η αγανάκτηση και η οργή να γίνει οργανωμένος αγώνας.
Και τους κάλεσε να αφήσουν στην άκρη τη λογική της "αναμονής". «Δεν πρόκειται να βγει τίποτε θετικό από τις κινήσεις, τους χειρισμούς και τις επιλογές που κάνει η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων! Με ενιαίο πανελλαδικό αγώνα. Με προετοιμασία και οργάνωση "από τα κάτω". Με εστίες αντίστασης και μέτωπα πάλης σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό. Με προοπτική να συναντηθούν όλοι και όλες στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, στις μαχητικές και μαζικές απεργιακές μάχες του επόμενου διαστήματος.

Η συνεχώς αυξανόμενη οργή τους να μην εγκλωβιστεί στην "ακινησία" της αναμονής των βουλευτικών εκλογών. Να μην παγιδευτούν στα κάλπικα διλήμματα και τις δευτερεύουσες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του κατεστημένου. Δεν αρκεί να φύγει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση για να έρθει μια επόμενη που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο εξυπηρέτησης των αξιώσεων του μεγάλου κεφαλαίου, των δεσμεύσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη μάχη της διακίνησης έχουν πέσει όλες οι Κομματικές και Κνίτικες δυνάμεις. Στις συνοικίες, γειτονιά τη γειτονιά της Μυτιλήνης, στα στέκια νεολαίας και τους χώρους εκπαίδευσης, στα χωριά του νησιού μας έχουν φτάσει τα φύλλα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», μαζί με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία.

Ήδη από νωρίς του Σαββάτου, 8 Οκτώβρη, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, «αγκαλιά» με τα φύλλα του Ριζοσπάστη, ξεφυλλίζουν το Κάλεσμα και ρίχνονται στη μάχη της πανεξόρμησης συνεχίζοντας τη διακίνηση και την Κυριακή.Στόχος είναι να εξαντληθούν τα πλάνα και να διαδοθεί το Κάλεσμα σε χιλιάδες εργαζόμενους, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες και τη νεολαία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα