× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

110 χρόνια από την απελευθέρωση του Αη Στράτη

Δήλωση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού με αφορμή την σημαντική αυτή επέτειο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/10/2022

110 χρόνια από την απελευθέρωση του Αη Στράτη

«Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι σε κάθε απειλή κι απέναντι στον επιθετικό λόγο της Τουρκίας», σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς με αφορμή την επέτειο των 110 χρόνων από την απελευθέρωση των Άη Στράτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά ο Γιάννης Μπουρνούς στη δήλωσή του αναφέρει: 

«Ημέρα γιορτής και χαράς για τον Άη Στράτη μας η σημερινή 110η επέτειος της απελευθέρωσης του νησιού από την οθωμανική κυριαρχία, αλλά και ημέρα υπενθύμισης των αγώνων και των θυσιών για την ελευθερία της πατρίδας.

Δυστυχώς, ο φετινός εορτασμός λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που η τουρκική ηγεσία κλιμακώνει την ένταση και τις απειλές έναντι της κυριαρχίας των νησιών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι σε κάθε απειλή κι απέναντι στον επιθετικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας και καλούμε την κυβέρνηση Ερντογάν να εγκαταλείψει αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο, που δυναμιτίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Μοναδική διέξοδος είναι η επιστροφή στο διάλογο στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Σε κάθε περίπτωση, εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στις ένοπλες δυνάμεις, που είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά οποιαδήποτε ενέργεια προσβολής της κυριαρχίας των νησιών μας.

Με αφορμή, τέλος, τον σημερινό εορτασμό, ευχόμαστε χρόνια πολλά στη Δημοτική Αρχή και τους συμπολίτες μας του Άη Στράτη. Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες επέβαλαν απαγορευτικό απόπλου και δεν μας επέτρεψαν να είμαστε σήμερα κοντά τους. Να είναι γεροί και υγιείς, για να γιορτάσουν πολλές χαρές σαν τη σημερινή στον τόπο-σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ