× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ολοκληρώθηκε η επιλογή του αναδόχου για τα υδατοδρόμια της Λέσβου

Η εταιρεία Hellenic Seaplanes αναλαμβάνει την αδειοδότηση και έγκρισή τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2022

Ολοκληρώθηκε η επιλογή του αναδόχου για τα υδατοδρόμια της Λέσβου

Ολοκληρώθηκε η επιλογή αναδόχου για το υδατοδρόμιο και το υδάτινο πεδίο στη Λέσβο, με την Hellenic Seaplanes να αναλαμβάνει την αδειοδότηση και έγκρισή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, μετά τα Ψαρά, η Χίος και οι Οινούσσες πλησιάσουν να λάβουν το πράσινο φως ώστε τα λιμάνια τους να αποκτήσουν άμεσα το πλεονέκτημα να φέρουν τα υδροπλάνα κοντά τους, ενώ στο παζλ των προορισμών που θα εξυπηρετήσουν ταξίδια με υδροπλάνα στα νησιά Βορείου Αιγαίου και στις γειτονικές παραθαλάσσιες περιοχές, έρχεται να προστεθεί και η Λέσβος.

Ειδικότερα, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου προχώρησε σε εξέταση προσφορών που αφορούν την ανάληψη της διαδικασίας για την έκδοση της άδειας ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Μυτιλήνης καθώς και της έγκρισης των δύο υδάτινων πεδίων στις περιοχές Πέτρα και Πλωμάρι.

Η Hellenic Seaplanes ήταν ανάμεσα στις εταιρείες που κατέθεσαν πρόταση με την προοπτική να αναλάβουν τα έργα στο νησί, με την κατάληξη της διαδικασίας να βρίσκει τα Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. να επικρατούν με την προσφορά τους, και ταυτόχρονα να υποδέχονται τις υποδομές της Λέσβου στο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων που χτίζει στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη «σφράγιση» της συμφωνίας, κλιμάκιο της Hellenic Seaplanes θα μεταβεί στο νησί προκειμένου να προβεί σε αυτοψία χώρων ώστε να ελέγξει την καταλληλότητά τους για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων.

Άξιο αναφοράς είναι ότι καθοριστικό ρόλο για να μην μείνει στα σχέδια το όραμα της έλευσης των υδροπλάνων στο νησί, αλλά αντιθέτως να περάσουν στη φάση της υλοποίησης κατέχουν τόσο η Δημοτική όσο και η Λιμενική αρχή της Λέσβου.

Τα θεμέλια μιας καλής συνεργασίας είχαν μπει ήδη από τον Απρίλιο του 2022, όταν ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους είχε επισκεφθεί τη Λέσβο και είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις και μελέτη σχεδίων με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ.Αθανασίου, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, τον Αντιδήμαρχο κ. Ευστράτιο Τζιμή, καθώς και το Δήμαρχο Δυτικής Μυτιλήνης, κ. Ταξιάρχη Βέρρο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στο πλευρό των προσκυνητών του Ταξιάρχη

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρόσφεραν ένα μπουκαλάκι νερό στους περιπατητές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ