× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκλογές και συζήτηση για τους εργαζόμενους στο «προσφυγικό»

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων σε Δομές και Υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/10/2022

Εκλογές και συζήτηση για τους εργαζόμενους στο «προσφυγικό»

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων σε Δομές και Υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό προτρέπει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε εκλογές των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, συζήτηση για το προσφυγικό και στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε Δομές και Υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό αποτελεί μια πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου που έχει πρωτοστατήσει σε διεκδικήσεις και αγώνες ενάντια σε απολύσεις σε δομές και πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών. Πρωτοστάτησε στον μεγάλο αγώνα που δόθηκε για καμία δομή φυλακή σε «Καράβα» και «Διαβολόρεμα». Ενθάρρυνε τη μαζικοποίηση της τριήμερης απεργίας στο νησί μας ενάντια στην απόβαση των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο - ώστε να μην προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατασκευή μόνιμης δομής.

Στο προσφυγικό/μεταναστευτικό που δουλεύουμε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες μαζικές απολύσεις σε μια σειρά ΜΚΟ και την εντατικοποίηση της δουλειάς (εθελοντική εργασία τα Σαββατοκύριακα, μηδαμινός χρόνος για διαλείμματα, υπέρβαση 8ώρου, συνάδελφοι στα πρόθυρα «burn out» κ.α.). Με συμβάσεις του ενός μήνα ή του τριμήνου να δίνουν και να παίρνουν εντείνεται η ανασφάλεια και ο φόβος, την ίδια στιγμή που η ενεργειακή φτώχεια και η ακρίβεια ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Από την άλλη παρακολουθούμε τις «fast-track» εργασίες κατασκευής της νέας υπερδομής -φυλακής που ετοιμάζεται με την σύμπνοια αυτής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στην χώρα μας που υλοποιούν στο ακέραιο τις επιταγές της ΕΕ. Επιβεβαιώνεται ο «διαπραγματευτικός ρόλος» και η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων από την κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας που συνέπεια έχει τόσο τα πολύνεκρα ναυάγια, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό που έγινε στο νησί μας, όσο και την επικίνδυνη δράση των διακινητών, ενώ συνεχίζονται οι βίαιες επαναπροωθήσεις.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω καθώς και την ανάγκη να συζητηθούν τυχόν προβληματισμοί και ανησυχίες μπροστά και στις εξελίξεις που τρέχουν, η Επιτροπή Εργαζομένων σε καλεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

➢ Στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη αρ. 43), την Δευτέρα στις 31/10 και ώρα 19:00

➢ Σε συζήτηση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό την Παρασκευή 04/11 και ώρα 19:00 στο καφέ «Be happy» για :

• Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς – προβληματισμοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Πρόταγμα αλληλεγγύης και αγώνα ενάντια στην φυλακή της «Βάστριας»

➢ Σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 09/11 και στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στην Πλατεία Σαπφούς, στις 10:30 π.μ» αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό κάλεσμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας