× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μεσοτόπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου για το σεισμικό κίνδυνο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/11/2022

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και δραστηριότητες σχολείων και ειδικών ομάδων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Μεσοτόπου και του Νηπιαγωγείου Μεσοτόπου επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα προσομοίωσης μεγάλων και καταστροφικών σεισμών από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου και με μεγάλη επιτυχία εφάρμοσαν τα μέτρα προστασίας και προετοιμάστηκαν για την περίπτωση ενός σεισμού.


Στόχος της δράσης είναι οι μαθητές να λάβουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις σε θέματα που αφορούν στο σεισμικό κίνδυνο και κυρίως να βιώσουν μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς από όλο τον κόσμο στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σεισμική τράπεζα του Μουσείου έχει διαστάσεις 12 τετραγωνικών μέτρων και στην επιφάνεια της δημιουργήθηκε ένα ειδικό περιβάλλον. Η προσομοίωση της σεισμικής κίνησης, αφορά δονήσεις που έχουν το μέγεθος και τη διάρκεια των πραγματικών σεισμών. Μεταξύ των σεισμών που θα βιώσουν οι μαθητές αλλά και οι επισκέπτες του Μουσείου είναι ο μεγάλος καταστροφικός σεισμός των 9,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη βορειανατολική Ιαπωνία, της Κοζάνης, του San Francisco Καλιφόρνια, του Κόμπε, της Ταιβάν κ.ά.

Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα στην οποία έχουν καταγραφεί μεγάλοι και καταστροφικοί σεισμοί. Έτσι, η εξοικείωση με το φαινόμενο του σεισμού, η ανάγκη προετοιμασίας και η γνωριμία με τους τρόπους προστασίας και προετοιμασίας είναι απαραίτητη για όλους μας.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για σχολικές μονάδες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: [email protected], www.lesvosmuseum.gr.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έγινε θεσμός η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Μυτιλήνης

Έρχεται το «Lesvos Brevet Ελιά και Πεύκο 2024» το Σάββατο 25 Μαΐου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Μια σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Γιατροί της Λέσβου ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Δηλώνουν αντίθετοι στην συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό το έγκλημα
ΥΓΕΙΑ

Ο υφυπουργός Υγείας στη Δυτική Λέσβο

Για την εκδήλωση Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δώρα από τους Δικαστικούς Υπαλλήλους στο Γηροκομείο Μυτιλήνης

Με χαμόγελα και ευχές τους υποδέχτηκαν οι ηλικιωμένοι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φως στην περιοχή Κερασιάς της Βόρειας Εύβοιας

Από τις ανασκαφές που πραγματοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατηγορούμενος για βιασμό πέθανε τρεις εβδομάδες πριν το Εφετείο του

Πρόκειται για 74χρονο άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για βιασμό κατ΄εξακολούθηση ανήλικου κοριτσιού σε χωριό της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…» ‑ εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πλέκοντας ξερολιθιές – κεντώντας λιθόστρωτα»

Βιωματικό εργαστήριο με Δωρεάν Συμμετοχή στις 25 &26 Μαΐου , στην Ανεμώτια Λέσβου από την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»