× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιτέλους… σχολείο για τα νήπια της Βαρειάς

Εγκαινιάστηκε το νέο νηπιαγωγείο- μπήκαν στην τάξη τα παιδιά πριν από 10 ημέρες

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/10/2019

Επιτέλους… σχολείο για τα νήπια της Βαρειάς

Μια ευτυχισμένη γιορτή έζησαν χτες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές κατά τα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου Βαρειάς. Το νέο νηπιαγωγείο νοικιάστηκε πριν από λίγο καιρό, ο ιδιοκτήτης προχώρησε στις κατάλληλες ρυθμίσεις και επισκευές και τα παιδιά μπήκαν στην τάξη πριν από 10 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρσι τα παιδιά είχαν φιλοξενηθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά φέτος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είχαν σχολείο και δεν είχαν μπει στην τάξη.

Ευτυχής δήλωσε στο «Ν» η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη που εγκαινιάστηκε το νέο νηπιαγωγείο. «Ελπίζουμε ο Δήμος Μυτιλήνης να εγκαινιάσει και άλλα σχολεία», πρόσθεσε. Χαρούμενοι ήταν και οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που τα παιδιά τους βρήκαν σχολική στέγη και δεν είναι πλέον… νομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

Το Νηπιαγωγείο Βαρειάς βρίσκεται στο Ακρωτήρι.

Θυμίζουμε ότι η κ. Στρατάκη έχει κάνει έκκληση και από τον σταθμό μας για χώρους στον Δήμο Μυτιλήνης, ώστε να δημιουργηθούν νέα νηπιαγωγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης

«Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, ο αγιασμός και τα εγκαίνια λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Βαρειάς, στο νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο που στεγάζει πλέον το Σχολείο, στην περιοχή «Ακρωτήρι».

Παρών στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών & Παιδείας Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο οποίος μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, είπε μεταξύ άλλων ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας τον κυρίαρχο ρόλο της παιδείας στην κοινωνία θέτει ως βασική προτεραιότητα τον τομέα της σχολικής στέγης, με στόχο την παροχή σύγχρονης και εκπαίδευσης, μέσα από μια στενή και γόνιμη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Τέλος, ο κ. Κατσαβέλλης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ευχαριστίες από την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη η οποία εκπροσώπησε την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ, η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου νηπιαγωγών Χρυσάνθη Συκά και η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Βαρειάς Καλλιόπη Σκιαδοπούλου, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βάσω Καλαμιδιώτου, ο Συντονιστής Ειδικής Αγωγής Ευστράτιος Ψαραδέλλης και ο Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παναγιώτης Καρίπης.

Τέλος έγινε περιήγηση των παρισταμένων στους χώρους του σχολείου.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη