× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αρρωστα τα όσα συνέβησαν στου Ρέντη»

Ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου, επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Μπάγερν Μονάχου στη Θεσσαλονίκη, σχολιάζει Στο Νησί 99FM τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν και όχι μόνο

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 24/10/2019

«Αρρωστα τα όσα συνέβησαν στου Ρέντη»
Ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου (δεξιά) μαζί με τον Υπεύθυνο Ακαδημιών της Μπάγερν Μονάχου Hansi Flick

Προσκεκλημένος σε μια τηλεφωνική συνέντευξη Στο Νησί 99FM ήταν ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου, επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων Μπάγερν Μονάχου στη Θεσσαλονίκη και επίσημος ατζέντης FIFA, συντοπίτης μας με καταγωγή από τα Μυστεγνά, μιλώντας στην εκπομπή «99 Και Σήμερα» για όλα όσα συνέβησαν στην πρόσφατη συνάντηση Ολυμπιακού και Βαυαρών, τα επεισόδια στον αγώνα κάτω των 19 ετών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, το περιστατικό με το πανό στο «Καραϊσκάκης», αλλά και το υπέροχο ταξίδι του Αιολικού στο Κύπελλο Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, ο κ. Χατζηνικολάου θέλησε να ξεκαθαρίσει πως «Δεν ξέρουμε αν ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού ή όχι. Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα. Ωστόσο αυτό είναι δευτερεύον», για να συμπληρώσει γύρω από όσα συνέβησαν στου Ρέντη «δεν είναι απλά τοξικά, οι Γερμανοί λένε ότι είναι άρρωστα. Δεν μας τιμά σα χώρα, ως Έλληνες, να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε ένα ελληνικό γήπεδο. Δυστυχώς, στην Ελλάδα κάποιοι πάνε στο γήπεδο να βρίσουν, να τσακωθούν, να κάνουν καταστροφές.

Το επίμαχο πανό, που θεώρησε προκλητικό η ΕΛ.ΑΣ στο Γήπεδο «Καραϊσκάκης»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχω καταλάβει, ακόμα, δύο μέρες μετά, γιατί έγιναν όσα έγιναν στου Ρέντη. Ντράπηκα ειλικρινά, γιατί είχα επαφές με ανθρώπους της διοίκησης της Μπάγερν Μονάχου αμέσως μετά τον αγώνα των μικρών και πριν το ματς της πρώτης ομάδας στο 'Καραϊσκάκης', όταν μου ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν πως βρίσκονταν σε πόλεμο. Ευτυχώς, βγήκαν σήμερα από το νοσοκομείο και οι τρεις φίλαθλοι της Μπάγερν και πήραν το δρόμο της επιστροφής για το Μόναχο.»

Ως προς τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των οπαδών της Μπάγερν και το περιστατικό με το πανό του "Thessaloniki fan club", το οποίο χρειάστηκε την παρέμβαση της διοίκησης τόσο της Μπάγερν όσο και του Ολυμπιακού, για να περάσει εντός του γηπέδου. «Ακολουθούμε παραδοσιακά την Μπάγερν, ακόμα και στο εξωτερικό. Αντιλαμβάνεστε πως όταν παίζει στην Ελλάδα είναι για εμάς μια ακόμα ευκαιρία να δουμε την ομάδα σε κάποιο γήπεδο. Η έδρα του Συνδέσμου είναι στη Θεσσαλονίκη, το πανό μας δεν έγραφε τίποτα παραπάνω από Thessaloniki fan club. Μας απαγόρεψαν αρχικά να το περάσουμε στο γήπεδο, πέρασαν 45 λεπτά, χρειάστηκε να έρθουν εκπρόσωποι των διοίκησεων των δύο ομάδων, για να μεταπειστεί ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. πως το συγκεκριμένο πανό σε καμία περίπτωση δεν ήταν προκλητικό ή υβριστικό. Είμαστε φιλήσυχοι φίλαθλοι, έχουμε τιμηθεί για την κοινωνική μας προσφορά από την Μπάγερν, το πανό μπήκε τελικά στο γήπεδο και τίποτα κακό δεν δημιουργήθηκε.»

Η κουβέντα περιστράφηκε και στον Αιολικό, που χθες έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του, αποκλείοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Κύπελλο Ελλάδας. «Δεν ήμουν στον 'Ταρλά', αλλά είχε την ευκαιρία να βρεθεί στις κερκίδες προσκεκλημένος της διοίκησης του Αιολικού ο πατέρας μου, Ασημάκης Χατζηνικολάου. Είναι τεράστια επιτυχία για την ομάδα της Μυτιλήνης. Ένιωσα πολύ όμορφα. Έχω μεγαλώσει στο Μόναχο, ερχόμουν από μικρός στο νησί και έγινα αυτόματα Αιολικός, τη χρυσή εποχή της δεκαετίας του '80. Είμαι χαρούμενος και θέλω να ευχηθώ στην οικογένεια Αντωνάκα καλή επιτυχία και μακάρι ο κόσμος να βοηθήσει περισσότερο αυτή τη νέα προσπάθεια. Σήμερα όλα τα σάιτ πανελλαδικά αναφέρονται στον Αιολικό. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για το σύλλογο. Οι κινήσεις της διοίκησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους αυτό το εγχείρημα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακούστε τη συνέντευξη του Αχιλλέα Χατζηνικολάου Στο Νησί 99FM

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ