× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σφυροκόπημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Predator και ΕΥΠ

«Η επίμονη άρνησή σας να έρθετε στη Βουλή και να δώσετε απαντήσεις μαρτυρά ενοχή»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2022

Σφυροκόπημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Predator και ΕΥΠ

Ασφυκτική πίεση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό στη σκιά των νέων αποκαλύψεων για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα να επανέρχεται με νέα ερωτήματα για Predator και ΕΥΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εδώ και δύο εβδομάδες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και αρνείται να απαντήσει στη Βουλή στις επίκαιρες ερωτήσεις του για το κατά πόσο υπάρχουν πρόσωπα και υπουργοί του που εκτός από το Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ» αναφέρει εισαγωγικά στην ερώτηση που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας καλώντας εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Η επίμονη άρνησή σας να έρθετε στη Βουλή και να δώσετε απαντήσεις μαρτυρά ενοχή. Τα δε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν τις αρνήσεις σας είναι καταιγιστικά και πολλαπλασιάζουν τα αναπάντητα ερωτήματα» σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας και επικαλείται δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο.

Με δεδομένο ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«H λίστα των ατόμων που τέθηκαν σε παρακολούθηση μαρτυρά την ύπαρξη ενός παρακρατικού δικτύου που πέραν από τη πολιτική επιρροή επιζητούσε και χρήσιμες πληροφορίες για τις επιχειρηματικές εξελίξεις στο τόπο μας.
Στο στόχαστρο του παρακρατικού μηχανισμού ήταν και η ροή του χρήματος που συνδέονται ακόμη και με τα εξοπλιστικά προγράμματα, με φορείς του δημοσίου και μεγάλα κοινοτικά κονδύλια δισεκατομμυρίων.
Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης φαίνεται ότι άλλαξε και ενώ αρχικά αμφισβητούσατε τη γνησιότητα της λίστας των στόχων, τώρα ισχυρίζεστε ότι τελικά στόχος ήταν η ίδια η κυβέρνηση.
Αποκαλύπτεται πως ο δήθεν έλεγχος που έκανε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας υπό τον στενό συνεργάτη σας, κ. Μπίνη, στις εταιρίες Intellexa και Krikel χωρίς καν να ελέγξει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ήταν προσχηματικός και επί της ουσίας ακόμα ένα λιθαράκι στην επιχείρηση συγκάλυψης.
Παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που ταυτίζουν το predator με την ΕΥΠ και αποκαλύπτουν ότι το κακόβουλο λογισμικό λειτουργούσε σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση, εσείς συνεχίζετε να ισχυρίζεστε ότι η ΕΥΠ και εσείς προσωπικά που έχετε τη ευθύνη της, δεν έχετε καμία σχέση με το παράνομο λογισμικό»
Με όλα τα παραπάνω, ο Αλέξης Τσίπρας κρίνει σκόπιμο να επιμείνει στη προσπάθειά του να καλεί τον πρωθυπουργό στη Βουλή «όπως αρμόζει σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, και να απαντήσετε στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν για τη σχέση της ΕΥΠ με το παράνομο λογισμικό predator».

Τα ερωτήματα στον πρωθυπουργό

1. Μπορείτε να δεσμευθείτε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής σας, κανένας γενικός γραμματέας, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κανένας δημοσιογράφος από τις λίστες που έχουν δημοσιευθεί, δεν είχε παράλληλα με το παράνομο λογισμικό predator, τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ με τη «νόμιμη» διαδικασία της επισύνδεσης κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον κ. Θανάση Κουκάκη;

2. Σκοπεύετε να ζητήσετε τη συγκατάθεση των υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησής σας που εμπεριέχονται στη λίστα των φερόμενων ως στόχων του predator, προκειμένου να καλέσετε άμεσα την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εξ’ αυτών που ήταν και σε διαδικασία «επίσημης» επισύνδεσης από την ΕΥΠ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε την παρακολούθηση και από την ΕΥΠ»

Λίγο νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολίαζε όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Σήμερα ο κ. Οικονόμου πήγε ένα βήμα παραπέρα: Δεν διέψευσε ότι μπορεί υπουργοί του να παρακολουθούνταν και με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ εκτός από το κακόβουλο λογισμικό. Ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός, που πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του, δήθεν δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος παρακολουθείται, ακόμα και αν αυτό αφορά υπουργούς της κυβέρνησης» ανέφερε το κόμμα της Κουμουνδούρου καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «είναι προφανές ότι ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε την παρακολούθηση και από την ΕΥΠ υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η άρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δείχνει την ενοχή του. Κανένας αθώος δεν κρύβεται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ