× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μόνο τρεις θέσεις για το νοσοκομείο της Μυτιλήνης

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Βοστάνειου αναφέρει ότι από τις 15 θέσεις που ζητήθηκαν εγκρίθηκαν δύο θέσεις οδηγών και μία ακόμη άλλης ειδικότητας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/11/2022

Μόνο τρεις  θέσεις για το νοσοκομείο της Μυτιλήνης

Μόνο 3 θέσεις επικουρικού προσωπικού, εκ των οποιων οι 2 αφορούν οδηγούς, ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας και η αρμόδια ΔΥΠΕ για το νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε όλα τα τμήματα και σε καμία περίπτωση οι 3 θέσεις που εγκρίθηκαν δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου έχει ως εξής: 

«Εδώ και τρία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού, ενώ συνεχίζουν να συνταξιοδοτούνται συνάδελφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νοσοκομείο ζήτησε περί τα 15 άτομα, όπως χειριστές ακτινολογικού, φυσιοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, παρασκευαστές, τεχνικούς.

Πριν δύο μέρες ενημερωθήκαμε ότι το  λοιπό επικουρικό που πρόκειται να έρθει θα είναι τρία άτομα εκ των οποίων τα δύο θα είναι οδηγοί.  Με το νόμο 4254 του 14 και με εφαρμογή του από 8 Απριλίου του 2014 οι οδηγοί από το νοσοκομεία καθώς και τα ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν εξολοκλήρου στο ΕΚΑΒ.

Τα τμήματα που περίμεναν τρία χρόνια τώρα, για να ενισχυθούν έστω και στο ελάχιστο μένουν ξεκρέμαστα. Υπάρχει μία φημολογία ότι οι οδηγοί θα εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά που δεν κρίνονται επείγοντα (εξιτήρια, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς). Oι οδηγοί μόνοι τους προφανώς δεν μπορούν να κάνουν εξιτήριο εφόσον θα χρειάζεται πάντα μαζί και πλήρωμα ασθενοφόρου το οποίο δεν έχει προβλεφθεί. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να έχουν   δοθεί σαφείς οδηγίες  εφαρμογής του από  ΔΥΠΕ και Υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστεύουμε από τη στιγμή που γίνονται τέτοιου είδους σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς σχεδιασμό, θα έχουμε  εξιτήρια που δεν θα μπορούν να φύγουν από τις κλινικές, νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς που δεν θα μπορούν να μεταβούν για τη θεραπεία τους την προκαθορισμένη ώρα και πληθώρα  άλλων  προβλημάτων.

 Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου, την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ καθώς και την διοίκηση του νοσοκομείου  να άρουν  άμεσα την απόφαση, καθώς και να φροντίσουν για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικό ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυτοκινητοπορεία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό

Δράση της Ρωσικής Κοινότητας στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΧΩΡΙΑ

Δρόμος 11 χιλιομέτρων από την Ανεμώτια

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον δρόμο της «Ποταμιάς», αλλά και του σχολείου της Αντισσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Λοβέρδος στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ερώτησή του στη βουλή τάσσεται υπέρ των ευνοϊκών Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Σήμερα, Πέμπτη η κηδεία του Φώτη Παπαευστρατίου, πρώην προέδρου που πέθανε 84 ετών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας την Λαμπροπαρασκευή 10 Μαίου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»