× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεγάλες οι ανάγκες προσωπικού στην υγεία

Υπό τις παρούσες συνθήκες έγινε το καλύτερο δυνατό για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, υποστηρίζει η παράταξη Νέας Ενωτική Κίνηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2022

Μεγάλες οι ανάγκες προσωπικού στην υγεία

Με ανακοίνωση της η παράταξη Νέα Ενωτική Κίνηση στην οποία επικεφαλής είναι ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Στρατής Κλεάνθης παρουσιάζει τις θέσεις της για τα ζητήματα που αυτή την περίοδο απασχολούν τον κλάδο της υγείας στην Λέσβο. Στην ανακοίνωση τονίζεται η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του νοσοκομείου και όλων των μονάδων υγείας με προσωπικό. Ενώ δεν λείπουν προσωπικές αναφορές του κ. Κλεάνθη που μεταξύ άλλων σημειώνει «προσωπικά τουλάχιστον θα φτάσω μέχρι εκεί που φθάνω...».

 

Αναλυτικά όλη ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν μερικά γεγονότα στο χώρο μας εδώ στο νησί και πέραν της θέσης που πήρε το συλλογικό μας όργανο, μέλος του οποίου είμαι -είμαστε, θέλω να εκφράσω μέσα από την ομάδα τη θέση μας. Καταρχήν θα αναφερθώ στα του νοσοκομείου που μας «καίει».

 

Από την αρχή του έτους εγγράφως, τόσο ο σύλλογος το προεδρείο του οποίου είχαμε εμείς (Νέα Ενωτική Κίνηση), αλλά και στη συνέχεια το τωρινό προεδρείο αλλά και η υπηρεσία, είχαμε αποστείλει αιτήματα για στοχευμένη ενίσχυση και στις λοιπές πλην νοσηλευτικής υπηρεσίες, διοικητική -  τεχνική - παραϊατρικό με έμφαση τον τελευταίο καιρό σε εμφανιστές - χειριστές στο ακτινολογικό μας τμήμα, όπου το πρόβλημα είναι οξύτατο πλέον και απαιτείται άμεση ενίσχυση των βαρδιών παντί τρόπω!!!!

 

Σε αυτό το προσωπικό (λοιπό, πλην νοσηλευτικό) από τον Απρίλιο του 2022 υπήρχε αναστολή προσλήψεων, που ήρθη αρχές Νοεμβρίου αλλά ενέκρινε ψίχουλα (250 για όλα τα νοσοκομεία, ήτοι 2 - 3 για μας).

 

Να τονίσω βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους τουλάχιστον από τη μεριά μας ότι, πλην νοσηλευτικού, που πήρε και δικαίως τη μερίδα του λέοντος (70), προσλήψεις στο λοιπό προσωπικό έγιναν κατά το διάστημα της πανδημίας και μάλιστα σε ένα ποσοστό 25%, που όμως δεν είναι αρκετό, δεδομένου ότι από εκεί έχουμε μεγάλες απώλειες (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις).

 

Η πολιτική ηγεσία (Υπουργείο - ΔΥΠΕ - Διοίκηση) με την μεγαλύτερη ευθύνη κλιμακωτά από πάνω προς τα κάτω, μπροστά σε πιέσεις των συνδικαλιστών συναδέλφων του ΕΚΑΒ, που θέλουν να απαλλαγούν από τις δευτερογενείς διακομιδές ( εισιτήρια - εξιτήρια) στα νοσοκομεία, ενέκριναν με εξπρές διαδικασίες πρόσληψη δύο οδηγών!!!!, προκειμένου να διενεργούνται οι δευτερογενείς διακομιδές από το νοσοκομείο.

 

Είναι γνωστό ότι από το 2014 αυτή η αρμοδιότητα μαζί με ανθρώπους και αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο ΕΚΑΒ, για να επανέλθουν στα νοσοκομεία χρειάζεται στήσιμο τμήματος από την αρχή και όχι έτσι στο γόνατο. Για τους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή η απόφαση, τους έχουμε αναφέρει εκεί που πρέπει, ενδελεχώς!!!

 

Σε αυτό το θέμα θα επανέλθουμε άμα τη λειτουργία του, εκείνο που θέλουμε να καυτηριάσουμε είναι η άγνοια των πραγματικών αναγκών του νοσοκομείου, εμείς βέβαια ως συνήθως δε μένουμε απαθείς, ούτε αρκούμαστε στη δημόσια καταγγελία, προσωπικά τουλάχιστον θα φτάσω μέχρι εκεί που φθάνω.....

 

Στο δεύτερο θέμα είναι ο περιορισμός της λειτουργίας του Κ.Υ. Μυτιλήνης, δηλαδή κλειστό, τις νύκτες, απόγευμα Σαββάτου και τις Κυριακές...

 

Την ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας την έχουμε τονίσει και μάλιστα με προτάσεις κατ' επανάληψη, ανάγκη που αναγνωρίζουν και η παρούσα και η προηγούμενη κυβέρνηση...  Όμως υπό τις παρούσες συνθήκες και έως πραγματικής ενίσχυσης αυτών των δομών, νομίζω ότι δε μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό για να είμαστε και ρεαλιστές.

 

Κατανοώντας το οικονομικό πρόβλημα των εργαζομένων προτείνω την αναπλήρωση αυτή των εισοδημάτων τους επί του παρόντος να την καλύψουν κάνοντας βάρδιες στο νοσοκομείο και αποζημίωσή τους από αυτό».

 

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους κ. Στρατή Κλεάνθη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης και πρώην προέδρου του Συλλόγου, Θανάση Ψούνο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Νικόλα Πετρά, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ