× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έχασε άλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ η δημοτική αρχή Κύτελη

Δεν κατέθεσε τις απαραίτητες μελέτες ο Δήμος Μυτιλήνης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, οι εργασίες μουσειολογικού εκσυγχρονισμού της δημοτικής πινακοθήκης και του Μουσείου Θεοφίλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2022

Έχασε άλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ η δημοτική αρχή Κύτελη

Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία μετρά η Μυτιλήνη με ευθύνη της δημοτικής αρχής Κύτελη. Η οποία παρά το σύνθημα της «συνεχίζουμε με έργα» αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί μεγάλες ευκαιρίες. Ακόμα και αυτές που τις δίνονται χάρη στην στήριξη της από το κυβερνητικό κόμμα με τη στήριξη του οποίου και εκλέχτηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη φορά χάθηκαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες μουσειολογικού εκσυγχρονισμού της δημοτικής πινακοθήκης (αρχοντικού Χαλήμ Μπέη) και άλλα έργα σχετικά με το Μουσείο Θεοφίλου. Κι αυτό, παρά τις προσπάθειες του κυβερνητικού βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου και της δημόσιες εκκλήσεις προς τον υπεύθυνο για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατή Τζιμή από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη.

Έγκυρες πληροφορίες από το υπουργείο πολιτισμού αναφέρουν ότι οριστικά χάθηκε οριστικά η δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης αφού ο Δήμος δεν προσκόμισε τις απαραίτητες μελέτες το αργότερο μέχρι τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ας σημειωθεί ότι η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αμέσως μετά την επίσκεψη της τις πρώτες μέρες του περασμένου Ιουνίου στη Δημοτική Πινακοθήκη και στο Μουσείο Θεοφίλου είχε δηλώσει πως «αν μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο υπάρξουν μελέτες – μουσειολογική και Ηλεκτρομηχανολογική – για τη Δημοτική Πινακοθήκη  και για το Μουσείο Θεοφίλου, μπορεί να υπάρξουν άμεσα χρηματοδοτήσεις 800.000 ευρώ για την Πινακοθήκη και ‘όσα λεφτά θέλετε’-(σ.σ. είπε η Υπουργός χαρακτηριστικά) για το Μουσείο Θεοφίλου από το Ταμείο Ανάκαμψης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη της κ. Μενδώνη, στις 5 Ιουνίου,  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης κατά το οποίο ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσακύρης ζήτησε δημόσια «για να καταγραφεί, να ολοκληρωθούν επιτέλους οι μελέτες μέχρι τον Αύγουστο για να μη χαθούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης». Όπως είχε πει έθεσε δημόσια το θέμα προκειμένου «να γραφεί γιατί η ιστορία σώζει ό,τι γράφεται».

Εκείνη τη μέρα όλοι κατάλαβαν ότι τα χρήματα θα χάνονταν αφού ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης έδειξε να μην αντιλαμβάνεται τι μελέτη έχει ζητηθεί από τον κ. Τσακύρη. Απορημένος υποστήριξε ότι η Πινακοθήκη έχει ανακαινισθεί.... αρχιτεκτονικά!

Και φυσικά ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης επίσης μη αντιλαμβανόμενος τι διακυβεύονταν έκανε έκκληση να.... συνεννοηθούν οι δυο Αντιδήμαρχοι. Κάπως έτσι οι απαραίτητες μελέτες κόστους το πολύ 30.000 ευρώ δεν έγιναν ποτέ και τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν. Μαζί με την ελπίδα του εκσυγχρονισμού της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Θεοφίλου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ