× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ιστοσελίδα ‑ εργαλείο τουριστικής προβολής από τη Δυτική Λέσβο

Η αντιδημαρχία Τουρισμού και το Νομικό Προσώπου Πολιτισμού - Αθλητισμού Τουρισμού με την καθοδήγηση της Αφροδίτης Βατή, δημιουργεί ιστοσελίδα με δυναμικό περιεχόμενο για την προβολή όλου του νησιού

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/12/2022

Ιστοσελίδα ‑ εργαλείο τουριστικής προβολής από τη Δυτική Λέσβο

Μετά τη μίσθωση των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου, σειρά παίρνουν στο σχεδιασμό του Δήμου Δυτικής Λέσβου οι πηγές του Λισβορίου και της Εφταλούς οι οποίες παραμένουν κλειστές από το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή, η λειτουργία των ιαματικών πηγών αποτελεί στοίχημα για τη δημοτική αρχή από την ημέρα που ανέλαβε το Δήμο και ξεκίνησε αγώνας δρόμου για την πιστοποίηση του ιαματικού πόρου σε πρώτη φάση.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει να πάρουμε πιστοποίηση για τις πηγές του Πολιχνίτου και του Λισβορίου και είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η αναγνώριση και για την Εφταλού. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία του διαγωνισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν Λισβόρι και Εφταλού».

Ειδικά για την περίπτωση της Εφταλούς η Αφροδίτη Βατή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το οίκημα των λουτρών είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και το μόνο που ουσιαστικά μπορεί να γίνει είναι επισκευή του υφιστάμενου χώρου, ωστόσο πρόσθεσε ότι τα λουτρά την περίοδο που λειτουργούσαν, στις καλές τουριστικές εποχές, είχαν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες και όχι μόνο και μάλιστα η Αναπτυξιακή Εταιρεία που τα διαχειριζόταν είχε μεγάλα κέρδη από αυτή τη δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Δυτικής Λέσβου στη σεζόν που ολοικληρώθηκε, σημείωσε ότι υπήρχε έντονη κινητικότητα σε όλο το δήμο και παρά το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε ως προορισμός να πιάσουμε τα νούμερα του 2019, εντούτοις ορισμένες επιχειρήσεις κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τζίρους της προ – κορονοϊού εποχής. «Νομίζω σημείωσε, ότι πλέον οι τουρίστες αναζητούν σύγχρονα και άνετα καταλύματα τα οποία παρέχουν όλες τις ανέσεις στον επισκέπτη. Είναι στη σωστή κατεύθυνση να στέλνουμε το μήνυμα προς τα έξω ότι η Λέσβος είναι ένας προορισμός με αυθεντική ταυτότητα και πολλές εναλλακτικές επιλογές, ωστόσο οι τουρίστες που έρχονται θα πρέπει να βρίσκουν και αξιοπρεπή καταλύματα για να μείνουν τα οποία να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εποχής και στο σύγχρονο τρόπο ζωής»

Η ίδια μιλώντας για το ρόλο της αυτοδιοίκησης στον Τουρισμό σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα εκ του νόμου να χρηματοδοτήσουν δράσεις τουριστικής προβολής και ότι αυτό έχει τη δυνατότητα να το κάνει μόνο η Περιφέρεια.

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δείχνει ότι εστιάζει κυρίως στην προβολή των νησιών μας στην ελληνική αγορά. Αυτό ωστόσο δεν αρκεί. Θα ήταν πιο αποτελεσματικό αν η προβολή αυτή εστίαζε στις Ευρωπαϊκές αγορές που είναι ενεργές και κυρίως στις ομάδες που απευθυνόμαστε αλλά και σε άλλες νέες αγορές ή αγορές που είχαμε στο παρελθόν και τώρα έχουν σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Αφροδίτη Βατή, στην προσπάθεια που γίνεται από την αντιδημαρχία Τουρισμού για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας για την προβολή συνολικά της Λέσβου, με υλικό που θα περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο επισκέπτης του νησιού, ο κάτοικος και ο επαγγελματίας για τον τόπο μας.

«Είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες και συνεχίζεται με τη συνεργασία, φορέων, συλλόγων, ενεργών πολιτών, ανθρώπων της ιστορίας, της τέχνης και του Πολιτισμού, φωτογράφων, καλλιτεχνών κ.λπ, οι οποίοι ευχαρίστως μας έδωσαν πολύτιμο υλικό και πληροφορίες για τη Λέσβο, την παράδοση, τη φύση, την ιστορία της, τη γαστρονομία της και την πολιτιστική της ταυτότητα. Επιλέξαμε η σελίδα να περιλαμβάνει ολόκληρη τη Λέσβο και όχι μόνο τον Δήμος μας, γιατί το νησί είναι ενιαίος προορισμός, δεν έχει σύνορα ούτε χωρίσματα και ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει συνολική εικόνα».

Η σελίδα τουριστικής προβολής για τη Λέσβο θα είναι έτοιμη στις αρχές του καινούργιου χρόνου όπου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίασή της».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας