× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ

Την πολιτική πρόταση του κόμματος παρουσίασε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου Κώστας Ρήγας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μανταμάδο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/12/2022

Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Πολύκεντρο του Μανταμάδου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του ΚΚΕ με θέμα «αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής», στο Πολύκεντρο του χωριού.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Περιγράφοντας πως εννοεί την συμπόρευση ο κ. Ρήγας τόνισε:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η συμπόρευση με το ΚΚΕ δεν είναι ούτε μόνο η ψήφος, ούτε κάτι που πλανάται. Είναι πολλά που μπορεί να κάνει κάποιος και πράγματι μπορεί να τα κάνει.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ στο Μανταμάδο! Συμπόρευση σημαίνει ότι ακούει το ΚΚΕ. Ότι διαβάζει και διαδίδει το ριζοσπάστη. Ότι το ενισχύει οικονομικά. Ότι διαβάζει τις επεξεργασίες του, μέσα από την ΚΟΜΕΠ, τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, Καταπιάνεται με την ιστορία των λαϊκών αγώνων του τόπου, έρχεται σε επαφή με το ιστορικό, πολιτικό, λογοτεχνικό βιβλίο.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νοιάζεται για τη διαβίωση των κατοίκων, των προσφύγων και μεταναστών, δείχνει την αλληλεγγύη του έμπρακτα. Δεν περιμένει κυβερνήσεις και αρχόντους να του λύσουν το πρόβλημα. Αν είναι αγρότης διεκδικεί μέσα από τον αγροτικό του σύλλογο τη μείωση του κόστους παραγωγής. Ζητά να γίνονται γενικές συνελεύσεις. Συσκέψεις. Κοινές πρωτοβουλίες για να μεγαλώνει ο αγροτικός σύλλογος, πιθανά και στα δίπλα χωριά. Αν είναι μαθητής, νέος ή νέα, παλεύει με τους συμμαθητές του, με τη σχολική κοινότητα για σχολεία ασφαλή, για να μη ζήσουμε ότι ζουν οι μαθητές του μουσικού ή πολύ περισσότερο την τραγωδία - έγκλημα των Σερρών. Αν είναι γυναίκα παλεύει για την ισοτιμία και χειραφέτηση μέσα από το σύλλογό της. Αν είναι ιδιωτικός υπάλληλος συμμετέχει στις αρχαιρεσίες του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων που ολοκληρώνονται αυτή τη βδομάδα.

 

 

Όλοι μαζί κάνουμε σημαία τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας στο Μανταμάδο, τη δημιουργία αγροτικών δρόμων, τη θέρμανση του σχολείου. Δε σταματάμε να διαδηλώνουμε ενάντια στις φυλακές προσφύγων της ΕΕ.

 

 

Κι όσο για τους οπαδούς του ΚΚΕ, κι αυτοί μπορούν να δώσουν περισσότερα. Να παροτρύνουν τη νεολαία να φτιάξει μια μεγάλη και μαχητική ΚΝΕ, κόντρα στην αδικία, την εκμετάλλευση, τα ναρκωτικά. Να σκεφτούν οι ίδιοι σοβαρά να γίνουν κομματικά μέλη, να μη θεωρούν αυτονόητη την ύπαρξη του ΚΚΕ, γιατί ΚΚΕ υπάρχει στην πράξη - όχι στα λόγια, με δομή και με οργάνωση. Αυτό μας δίδαξαν και οι αγωνιστές πρόγονοί μας, κάποιοι ευτυχώς αποτελούν ακόμη τη φωτεινή και ένδοξη ζωντανή ιστορία του ΚΚΕ. Πολλά μπορούν να γίνουν, ας σκεφτεί ο καθένας μας το αμέσως επόμενο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου