× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έκλεισε το Υποθηκοφυλακείο της Καλλονής

Καταργείται μία ακόμη σημαντική υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της λεσβιακής υπαίθρου. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται πλέον από το Κεντρικό Κτηματολογικό Γραφείο της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2022

Έκλεισε το Υποθηκοφυλακείο της Καλλονής

Λουκέτο μπήκε από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο Υποθηκοφυλακείο της Καλλονής και πλέον οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στο Υποθηκοφυλακείο της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ν» η υποθηκοφύλακας Έφη Σιαλευρή που εργαζόταν στην Καλλονή μέχρι την Τρίτη, η ενέργεια αυτή έγινε στο πλαίσιο μίας νομοθεσίας που ψηφίσθηκε το 2018 και προέβλεπε τη σταδιακή συγχώνευση και κλείσιμο όλων των μικρών Υποθηκοφυλακείων. Στη Λέσβο πριν λίγο καιρό έκλεισε το Υποθηκοφυλακείο της Γέρας και της Αγιάσου, ενώ μετά την Καλλονή σειρά παίρνουν πλέον τα γραφεία του Πλωμαρίου, του Πολιχνίτου κ.λπ.

«Όλες  ανεξαιρέτως οι συναλλαγές των πολιτών που άπτονται της  αρμοδιότητας του πρώην  Υποθηκοφυλακείου, σημειώνει η Έφη Σιαλευρή, οι σχετικές δηλαδή με ακίνητα της περιφέρειας καλλονής, όπως  καταθέσεις συμβολαίων,  προσημειώσεων υποθηκών, κατασχέσεων, διεκδικήσεων, αίτηση και  παραλαβή πιστοποιητικών και αντιγράφων συμβολαίων, μεταφέρονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Μυτιλήνης - οδός Ναυμαχίας Έλλης 101 στην Επάνω Σκάλα, δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Έλεγχος στα βιβλία του τέως Υποθηκοφυλακείου διενεργείται πλέον μόνο από δικηγόρους, συμβολαιογράφους και Δικαστικούς Επιμελητές».

Όπως ανάφερε η κ. Σιαλευρή το νέο αυτό καθεστώς θα δυσκολέψει αρκετά τη ζωή των πολιτών και ειδικά όσων ζούνε μόνιμα στην περιοχή της Καλλονής και θα πρέπει πλέον είτε να κατεβούν οι ίδιοι στη Μυτιλήνη, είτε να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά για να λάβουν το στοιχείο που επιθυμούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το 2018 όταν ξεκίνησε η διαδικασία των συγχωνεύσεων και η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, οι Υποθηκοφύλακες ήταν οι μόνοι που αντέδρασαν και προσπάθησαν για την ματαίωσή του, ωστόσο δεν τα καταφέραμε, διότι κανείς δεν στήριξε το αίτημά μας, ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι συμβολαιογράφοι».

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για το Κτηματολογικό Γραφείο της Μυτιλήνης είναι 2251025109 και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να στέλνουν email  στο [email protected].

Δυστυχώς η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου της Καλλονής, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους των χωριών μας, γεγονός που συντελεί στην ερημοποίηση της υπαίθρου. Θυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες έκλεισε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Μήθυμνας ενώ έχουν προηγηθεί λουκέτα σε γραφεία ΕΛΤΑ, υποκαταστήματα τραπεζών, υποκαταστήματα ΕΦΚΑ, Εφορίες, ενώ καταργήθηκαν και οι ανταποκριτές του ΟΓΑ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στα Ψαρά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου

Θα συγκληθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

«Το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου: Το δικό μας μέλλον – Ο δικός μας αγώνας»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μεγάλα μυαλά στη Λέσβο και στην Πληροφορική

Ο μαθητής του 4ου Γυμνασίου Χρήστος Ψυρούκης διακρίθηκε στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορική
ΥΓΕΙΑ

Σε Πολιχνίτο και Πλωμάρι εξόρμηση για τεστ ΠΑΠ

Σαν... χτες γεννήθηκε το 1883 ο άνθρωπος που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο με το τεστ που ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του τραχήλου.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Μουτζούρη με Στασινό

Στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 30 Μαΐου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη

Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος ενώ θα χαιρετίσει ο Μυτιληνιός υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Κατσακούλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρία Κομνηνάκα στη Λήμνο

Περιοδεία της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέλος του Μάη η απελευθέρωση των θέσεων πάρκινγκ

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ ΜΜΕ και ακαδημαϊκών

Εστιασμένη στον τομέα του τουρισμού και της οικονομίας ήταν η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός

Συναντήθηκε με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν τα έργα που υλοπιούνται ή θα υλοποιηθούν από το ΤΕΕ στην περιοχή. Τον Στασινό συνόδευαν στελέχη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών