× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όλα καλά» στα σχολεία της Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ στα σχολικά κτίρια που υπέστησαν ζημιές στον πρόσφατο σεισμό. Απαιτούνται μικρές επισκευές και παρεμβάσεις που θα προχωρήσουν άμεσα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/1/2023

«Όλα καλά» στα σχολεία της Δυτικής Λέσβου

Ελάχιστα είναι τελικά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στις σχολικές μονάδες της Δυτικής Λέσβου μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το κλιμάκιο των μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ), την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Δυτική Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν σχεδόν κανονικά από Δευτέρα εκτός του Νηπιαγωγείου Λεπετύμνου και του Δημοτικού Σχολείου Μήθυμνας τα οποία θα ανοίξουν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου μετά την ολοκλήρωση των επισκευών που απαιτούνται. 

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και το Δημοτικό Σχολείο της Συκαμιάς εκτός των αιθουσών υπολογιστών και του γραφείου των δασκάλων τα οποία θα απομωνοθούν για να επισκευαστούν το επόμενο διάστημα 

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αναφέρει τα εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών που διενεργήθηκαν σε όλα τα σχολεία που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου από τις τεχνικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ, από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου αποφασίζεται η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων που είχαν σταματήσει τα μαθήματα από την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ως εξής: 

Δημοτικό Σχολείο Συκαμιάς: Όλες οι αίθουσες θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός του γραφείου των δασκάλων και της αίθουσας των υπολογιστών, οι οποίες θα απομονωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές.

Γυμνάσιο Άντισσας: Όλες οι αίθουσες θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός του χώρου του υπογείου που θα απομονωθεί μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων επισκευών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΑΛ Καλλονής: Όλες οι αίθουσες θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός του χώρου πέριξ της καμινάδας έως το γήπεδο βόλεϊ.

Γυμνάσιο Καλλονής: Όλη η μονάδα θα λειτουργήσει κανονικά εκτός του Γυμναστηρίου το οποίο περιμετρικά θα περιφραχτεί και θα παραμείνει κλειστό.

Σε ότι αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Μολύβου και στο Νηπιαγωγείο Συκαμιάς (έδρα Λεπέτυμνος), θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου όπου και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει». 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου στην ανακοίνωση του σημειώνει πως στις 12 Μαΐου έχει την τιμητική του το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής