× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση φορέων της Λέσβου με τον διευθυντή της ALPHA BANK

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς η συγκέντρωση κατά του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 6/11/2019

Συνάντηση φορέων της Λέσβου με τον διευθυντή της ALPHA BANK

Συνάντηση με τον διευθυντή της ALPHA BANK Mυτιλήνης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου εκπρόσωποι φορέων της Λέσβου για την υπόθεση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του Γιάννη Παληού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας, ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Νίκος Μπουλμπούλης καθώς και ο Μπάμπης Ντινενής, Γραμματέας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν μεταξύ άλλων στον διευθυντή του υποκαταστήματος της ALPHA BANK ότι ο δανειολήπτης επιθυμεί να πληρώσει αλλά θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος διακανονισμός τους χρέους του προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή.

Επίσης ζήτησαν να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να γίνει η νέα διαπραγμάτευση.Από την μεριά του ο διευθυντής της Τράπεζας δεσμεύτηκε εντός της ημέρας να αποστείλει επιστολή στα Κεντρικά της ALPHA BANK ζητώντας τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των φορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννης Παληος, από το 2012 αδυνατούσε να πληρώσει τις δόσεις δανείων που είχε πάρει μαζί με τον αδελφό του. Η πτώση του τζίρου της επιχείρησης στο τυπογραφείο που διατηρεί, ήρθε μοιραία, λόγω της κρίσης. Έτσι οδηγήθηκε στην αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών του.

Η τότε Εμπορική Τράπεζα (σημερινή Alpha), απαίτησε την επιστροφή ολόκληρου του ποσού του δανείου, απειλώντας με κατασχέσεις. Τον Μάη του 2013 η τράπεζα εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή κατάσχεσης, η οποία κρίθηκε από το Πρωτοδικείου της Χίου ως καταχρηστική. Το Φλεβάρη του 2019, η Τράπεζα κοινοποίησε μέσω δικαστικού επιμελητή διαταγή πληρωμής για ποσό ύψους 399.000 ευρώ παρόλο που το αρχικό ποσό του δανείου ήταν 140.000 ευρώ. Ένα μήνα μετά του κοινοποιήθηκε κατάσχεση του σπιτιού (που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείου μαζί με τη σύζυγό του) και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για 7 Νοέμβρη 2019.

Για την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 9 η ώρα το πρωί στην πλατεία Σαπφούς έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, Σωματεία και φορείς της Λέσβου όσο και της Χίου. Να σημειωθεί ότι και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου με ομόφωνη απόφαση του έχει ταχθεί κατά της διενέργειας του πλειστηριασμού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ