× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τον αγώνα για το μέλλον των νησιών μας να τον δώσουμε μαζί»

Δήλωση του δικηγόρου Δημήτρη Μοιρασγεντή, υποψήφιου βουλευτή Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2023

«Τον αγώνα για το μέλλον των νησιών μας να τον δώσουμε μαζί»

Στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές, θα κληθούμε άπαντες να αποφασίσουμε εάν η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο καταστροφικό σπιράλ, στο οποίο έχει τεθεί από τον Ιούλιο του 2019 κι έπειτα ή αν θα επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από 3 ½ χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, το έλλειμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης στην χώρα είναι πιο έντονο από την Μεταπολίτευση κι έπειτα, ενώ η πρωτοφανής ακρίβεια στραγγαλίζει οικονομικά τα λαϊκά νοικοκυριά και οι κάθε λογής «Πάτσηδες», απειλούν να υφαρπάξουν τις περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, υπό τις ευλογίες του Αρείου Πάγου.

Οι κάτοικοι της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, είδαμε τα 3 ½ αυτά χρόνια στα νησιά μας, να υποβαθμίζονται τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, να αδειάζουν οι Πανεπιστημιακές Σχολές, χάρη στην ελάχιστη βάση εισαγωγής της κ. Κεραμέως, να απαξιώνεται το Μεταφορικό Ισοδύναμο και τα ΜΑΤ να αποβιβάζονται ως στρατός κατοχής και να ξυλοκοπούν όσους αντιδρούσαν στην κατασκευή της υπερδομής – τέρατος μέσα στη δασική έκταση της Βάστριας.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει να αντιπαρατάξει ένα πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα για τον περιορισμό της ακρίβειας και της αισχροκέρδιας των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά της 13ης σύνταξης, δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, την αναβάθμιση και στελέχωση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας, προστασία των ευάλωτων οικονομικά και κοινωνικά ομάδων, ενίσχυση των αγροτών, των εγχώριων βιομηχανιών και μικρών επιχειρήσεων. Και κυρίως ένα Δημοκρατικό Κράτος, με Δικαιοσύνη Παντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την υλοποίηση των ανωτέρω απαιτείται να προκύψει από την κάλπη της απλής αναλογικής, μια ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία θα αναλάβει να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου, να αποκαταστήσει το έλλειμα Δημοκρατίας και να την τραυματισμένη αξιοπρέπεια της Δικαιοσύνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα, η πρόταση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, να με περιλάβουν στις προτάσεις τους να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του νομού μας για τις κρίσιμες προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, για την οποία και τους ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που πρότειναν και στήριξαν τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του νομού μας.

Μου δίδεται έτσι η δυνατότητα, να συμβάλλω κι εγώ με όλες τις δυνάμεις μου, στην προσπάθεια για πολιτική αλλαγή που τόσο ανάγκη έχει η χώρα. Θεωρώ ότι η επί 17 συνεχή έτη άσκηση μάχιμης δικηγορίας, η συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου και το ενδιαφέρον που πάντα είχα για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μου, είναι εφόδια χρήσιμα, που θα μου επιτρέψουν να είμαι χρήσιμος για τους συμπολίτες και τον τόπο μου.

Αυτόν τον αγώνα για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία Παντού, τον αγώνα για το μέλλον των νησιών μας, για εμάς και τα παιδιά μας, σας καλώ να τον δώσουμε μαζί.-

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ