× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στα πόσα ψέματα δίνεται de minimis κ. Αθανασίου;»

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για το πρόγραμμα de minimis και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις παρεμβάσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/2/2023

«Στα πόσα ψέματα δίνεται de minimis κ. Αθανασίου;»

Στην πληρωμή των αγροτών της Λέσβου μέσω του προγράμματος de minimis, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η τομεακή Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης  του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, σχολιάζοντας όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με πρωτοβουλία  του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, ασκεί κριτική στην πολιτική του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  και την αξιοποίηση της όλης κατάστασης από το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εν' όψει εκλογών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου έχει ως εξής: 

«Από σαράντα κύματα θέλουν να περάσουν την πληρωμή της ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών για την ακαρπία, που μαγειρεύουν δυο χρόνια τώρα, βάζοντας συνεχώς μόνοι τους, εμπόδια εκεί που δεν υπάρχουν, για να λένε μετά ότι τα ξεπερνούν και δίνουν λύσεις σε ανύπαρκτα προβλήματα! Γι’ αυτό συνεχώς λένε το ένα ψέμα μετά το άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως πρώτο ψέμα, μας είπαν, ότι για να δοθεί η ενίσχυση για την ακαρπία, απαιτείται η σύνταξη φακέλου από ειδική επιτροπή με σχετικό αίτημα και έγκριση από την ΕΕ. Ως δεύτερο ψέμα ότι δεν βρίσκουν μελετητή από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την  μελέτη. Ως τρίτο ψέμα ότι οι ελαιώνες δεν μπαίνουν στο καθεστώς των ΚΟΕ. Και τώρα, ως τέταρτο  ψέμα, διά του κ. Αθανασίου, ότι για την καθυστέρηση της  πληρωμής υπάρχει το εμπόδιο της υπεύθυνης δήλωσης  από πλευράς των δικαιούχων, το οποίο όμως ξεπεράστηκε, κατόπιν ενεργειών  του κ. Αθανασίου, σε ειδική σύσκεψη του ΟΠΕΚΕΠΕ και γι αυτό οι ελαιοπαραγωγοί θα πληρωθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου! Στα ψέματα της από μήνα σε μήνα πληρωμής από τον περασμένο Νοέμβρη και το πως τα 30 ευρώ το στρέμμα έγιναν 21 δεν θα αναφερθούμε για να μην κουράσουμε. 

Αλήθεια κ. Αθανασίου στα πόσα ψέματα δίνεται από την κυβέρνησή σας μια ενίσχυση de Μinimis; Γιατί χρειάζονται ειδικές συσκέψεις και η προσωπική σας παρέμβαση για να πραγματοποιηθεί μια θεσμοθετημένη διαδικασία πληρωμής; Μήπως τελικά δεν  λειτουργεί καλά το άριστο επιτελικό σας κράτος; Μήπως δεν γνωρίζετε ότι αν υπάρχει στον ΟΠΕΚΕΠΕ κεντρικό Μητρών Ενισχύσεων δεν χρειάζεται η διαδικασία που μας περιγράψατε; Μήπως έχετε καταντήσει τόσο μπάχαλο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε αυτός, να μην διαθέτει κεντρικό μητρώο ενισχύσεων ήσσονος σημασίας,  ή δεν  έχει  τα στοιχεία πληρωμών της τελευταίας τριετίας,  να κάνει ένα στοιχειώδη διασταυρωτικό έλεγχο, να διαπιστώσει ανά ΑΦΜ το ύψους ενισχύσεων ήσσονος που έχει πάρει  κάθε ελαιοπαραγωγός, για να προχωρήσει στην πληρωμή; Μήπως  ρίξατε έξω τον σχετικό προϋπολογισμό, ή μήπως καθυστερείτε επίτηδες την πληρωμή της ενίσχυσης ώστε να δοθεί προεκλογικά, υπηρετώντας, με αυτό τον τρόπο, τους κομματικούς σας σχεδιασμούς, αγνοώντας όμως, στην περίπτωση αυτή, τις πραγματικές ανάγκες των ελαιοπαραγωγών; Τι από όλα αυτά στην πραγματικότητα συμβαίνει και δεν έχει γίνει μέχρι τώρα η πληρωμή; Και τι τον νοιάζει στο κάτω – κάτω τον ελαιοπαραγωγό με ποιον τρόπο θα ξεπεράσετε εσείς τις δικές σας αδυναμίας για να πάρει την αυτός ενίσχυση που δικαιούται;

Η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών δεν είναι δώρο, ούτε χαριστική πράξη της κυβέρνησή σας αλλά θεσμοθετημένη υποχρέωσή της που προκύπτει από το καθεστώς των ΚΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ που φτάσαμε  κ. Αθανασίου,  και κύριοι της ΝΔ, τα ψέματα και η κοροϊδία πρέπει να τελειώσουν. Πληρώστε, εδώ και τώρα, όπως έχετε υποχρέωση,  την ενίσχυση, ανάλογα με τα στρέμματα του ελαιώνα που δηλώνει κάθε ελαιοπαραγωγός στο σύστημα του ΟΣΔΕ και φροντίστε αυτή τη φορά να μην αφήσετε απλήρωτους δικαιούχους, όπως συστηματικά κάνατε όλα τα έτη της διακυβέρνησής σας.

Τις πολλές εκκρεμότητες που έχετε δημιουργήσει απέναντι στον αγροτικό κόσμο, το απαραίτητο νοικοκύρεμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις σωστές και δίκαιες πληρωμές των ενισχύσεων, την μείωση του καλλιεργητικού κόστους και της ακρίβειας,  που έχει οδηγήσει σε απελπισία αγρότες και καταναλωτές,  αφήστε τα να τα τακτοποιήσει και να τα επιλύσει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που θα έρθει  να φέρει την δικαιοσύνη και στον χώρο του αγροτικού τομέα».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος