× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν υπάρχει Δεξιά κι Αριστερά στην αυτοδιοίκηση»

Τι λέει ο Μ. Αξιώτης στο «Ν» για την υποψηφιότητά του με την Καλογήρου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/2/2019

«Δεν υπάρχει Δεξιά κι Αριστερά στην αυτοδιοίκηση»

Συζητιέται έντονα την τελευταία περίοδο, η κάθοδος του Μάκη Αξιώτη, γνωστού παράγοντα, συνταξιούχου γιατρού και φυσιοδίφη, μεταξύ των πολλών του ιδιοτήτων, στο ψηφοδέλτιο της Χριστιάνας Καλογήρου για τις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, σχετική ανακοίνωση της κ. Καλογήρου αναφέρει τον κ. Αξιώτη πρώτο στη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο»- λόγω αλφαβητικής σειράς μεν, από την άλλη όμως κάνει… μπαμ λόγω του ότι ο κ. Αξιώτης ήταν υποψήφιος με την Αγλαΐα Κυρίτση στις περιφερειακές εκλογές του 2014, αλλά και μέχρι πρότινος μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «Ν» επικοινώνησε μαζί του και μάλιστα ο ίδιος δεν γνώριζε ακόμα ότι ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητά του. Στο πλευρό της Χριστιάνας Καλογήρου, λοιπόν, νυν περιφερειάρχη, ο Μάκης Αξιώτης, θυμίζουμε πρώτος σε σταυρούς (2.430) στο ψηφοδέλτιο της κ. Κυρίτση το 2014. «Δυστυχώς ο νόμος του Καλλικράτη που είχε ορισμένο αντιπεριφερειάρχη έδωσε τους σταυρούς σε άλλους» σχολίασε.

Επίσης ο κ. Αξιώτης αναδείχτηκε δεύτερος σε σταυρούς στο Βόρειο Αιγαίο μετά τον Θεόδωρο Βαλσαμίδη, νυν αντιπεριφερειάρχη και επίσης υποψήφιο ξανά με την κ. Καλογήρου. Μάλιστα ο κ. Αξιώτης ανέφερε ότι συμπαθεί ιδιαίτερα τον κ. Βαλσαμίδη, σημειώνοντας ότι «δουλεύει σαν σκύλος» από τη μία, κι από την άλλη «ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές απόψεις που έχουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ομοίως εκτιμά ιδιαίτερα την κ. Καλογήρου, μας είπε, με την οποία φαίνεται να είχαν πολλές και τακτικές συναντήσεις το τελευταίο διάστημα για την υποψηφιότητά του: «Την έχω γνωρίσει πολύ καλά από προγράμματα και κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει, τα εργαστήρια που έχει ξεκινήσει στο νησί, όπως για παράδειγμα αυτό για την εξέλιξη της βιοποικιλότητας που γίνεται για πρώτη φορά στη Λέσβο». Επίσης πρόσθεσε ότι αυτό που επαναλήφθηκε κατά τις συναντήσεις με την ίδια και άλλα στελέχη του ψηφοδελτίου, του επισημάνθηκε ότι «εμείς δεν κάνουμε πολιτική, αλλά προσπαθούμε να διορθώσουμε τον τρόπο ζωής προς όφελος των παιδιών μας στην Περιφέρεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και είχε αναδειχτεί 5ος σε σταυρούς στις προτελευταίες εκλογές της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος εξηγεί ότι αποστασιοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα, κι ότι «ήμουν υποχρεωμένος να κάνω κριτική στην κυβέρνηση». Για τον κ. Αξιώτη «δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά στην Αυτοδιοίκηση. Εγώ πηγαίνω με τους ανθρώπους που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν το νησί και ο καθένας μπορεί να με κρίνει καθημερινά, ακόμα και μέσα στο καφενείο». Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν απεμπολεί την αριστερή ιδεολογική του ταυτότητα, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να παίζει τον ρόλο του εφαρμοστή των μνημονίων» κι ότι «Αριστερά είναι τρόπος ζωής, δεν είναι πρόσημο».

Ως προς το γεγονός ότι κατέρχεται υποψήφιος με ψηφοδέλτιο που επίσημα έχει πάρει το χρίσμα από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε: «Εγώ δεν θεωρώ ότι αυτό το ψηφοδέλτιο είναι της ΝΔ. Βλέπω μέσα σε αυτό ανθρώπους που εκτιμώ  και συμφωνούν μαζί μου για θέματα περιβάλλοντος και για το προσφυγικό, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ