× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βάπτιση, μαγειρικές και δράσεις «συνύπαρξης» και αλληλεγγύης

Ακόμα και διανομή τροφίμων μέσα στον καταυλισμό κάνει η οργάνωση «λόγω κακής ποιότητας και ποσότητας φαγητού», τόνισε η πρόεδρος της «Συνύπαρξης» Βήλυ Τεντόμα- Ζερβού

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/3/2023

Βάπτιση, μαγειρικές και δράσεις «συνύπαρξης» και αλληλεγγύης

Με αφορμή τη βάπτιση που έκανε νονά την πρόεδρο της «Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο» Βήλυ Τεντόμα- Ζερβού και χριστιανό ορθόδοξο τον Ιωακείμ από την Ερυθραία την περασμένη Κυριακή στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Βαρειά, μιλήσαμε με την κ. Τεντόμα- Ζερβού που διανύει τη δεύτερη θητείας της ως προέδρου της οργάνωσης, για την τελετή, τις δράσεις και την επικαιρότητα του προσφυγικού ζητήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή ήταν κατανυκτική και σκόρπισε χαρά σε όλους όσοι παραβρέθηκαν, αλλά και σε όσους είδαν εικόνες. Μάλιστα ο π. Αντώνιος, όπως είπε η πρόεδρος της «Συνύπαρξης» ανέφερε ότι είναι η δεύτερη βάπτιση στα 40 χρόνια που είναι ιερέας και έχει ευχαριστηθεί έτσι.

Οι δράσεις υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών από την οργάνωση συνεχίζονται με τη διανομή κάθε μήνα ειδών τροφίμων σε 110 οικογένειες που ζουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Η πρόεδρος της «Συνύπαρξης» καταγγέλλει ότι οι πρόσφυγες κάνουν συνεχώς παράπονα για την κακή ποιότητα και μικρή ποσότητα του φαγητού που διανέμεται μία φορά την ημέρα, ενώ από την άλλη δεν γίνεται και διάθεση ειδών ρουχισμού. Αυτό έχει ως συνέπεια «να πέφτουν οι άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλον, έως και να πέφτει ξύλο» όταν η «Συνύπαρξη» μοιράζει ρούχα.

Η οργάνωση πάντως έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο βραδιές με «κουζίνες του κόσμου» στον χώρο της παρουσιάζοντας μεγάλη συμμετοχή, με αυτήν που ήταν αφιερωμένη στην τουρκική να συγκεντρώνει έσοδα για τους σεισμόπληκτους σε Συρία και Τουρκία. Και θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα από πολλά μέρη της γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις εμπειρίες που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη της κ. Τεντόμα- Ζερβού είναι αυτή του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν βρέθηκε στο μπαλκόνι της μία Κυριακή και εντόπισε με το βλέμμα της μία βάρκα με νεοεισερχόμενους πρόσφυγες. Η ίδια τους βρήκε και ειδοποίησε τις Αρχές για βοήθεια, αντιμετωπίζοντας τον φόβο στα μάτια τους μήπως επαναπροωθηθούν βίαια, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες πολύς κόσμος έχει επιχειρήσει να φτάσει στην Ελλάδα έως και 13 φορές και έχει εκδιωχθεί κακήν κακώς.

Στο ίδιο μήκος κύματος βλέπει και τη δημιουργία της δομής στη Βάστρια, χαρακτηρίζοντάς τη φυλακή και μήνυμα της Ελλάδας προς τα έξω «να μην έρχεται κανένας πρόσφυγας».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου